Helló nyár!

Farkas Mónika Fotó: Győri Filharmonikus Zenekar
2024.05.27. 15:19

A borongós, esős május után érkezik a kirobbanó június, s vele együtt a Győri Filharmonikus Zenekar Kékfrankos koncertsorozata. A Hollywood Classics című nyitókoncertet Alex Johansson, a filmzenekoncertek feketeöves karmestere vezényli a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban.

Az izgalmas június 2-i estén a többi közt John Williams és Hans Zimmer legendás szerzeményeiből ad válogatást a Győri Filharmonikus Zenekar. Vizuális élményben is erősnek ígérkezik a nyitány, hiszen a Fertőrákosi Barlangszínház óriáskivetítőjén élhetjük át újra a Titanic, a Batman, a Top Gun, a Star Wars, a Gladiator és a Harry Potter, valamint a Jurassic Park című filmek legemlékezetesebb pillanatait.

Múlt héten szintet lépett a társulat egyedülálló kezdeményezése, a Közönségzenekar megkezdte próbáját a Junior Prima díjas Mester Dávid dirigálásával. A fiatal karmestert első benyomásairól kérdezte Farkas Mónika. Aztán a Divertimento vendége a közönség soraiból érkezett, Velin-Sóki Zsuzsanna ugyanis 1992 óta figyeli és követi a győri zenekar ünnepnapjait.