Hirdetés

Helikopterrel ellenőrizték a megyét

Fotó: police.hu
Győr+
2022.07.08. 21:03

A Készenléti Rendőrség légirendészei közös ellenőrzést tartottak a győri rendőrökkel.

Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálatának helikoptere a helyi rendőrökkel együtt ellenőrizte a Győr-Moson-Sopron megyei reptereket 2022. július 7-én délelőtt. 

A tevékenységük során Pér-Győr és Fertőszentmiklós reptereire érkeztek a légirendészek. Feladatuk volt ellenőrizni a légtérben a polgári légiközlekedésre vonatkozó szabályok szerinti igénybevételt, a szabályok megtartását, a légijármű használatának szabályszerűségét.

Hirdetés

A rendőrök ellenőrzése kiterjedt az okmányokra és a felszerelésekre vonatkozó előírások megtartására, közlekedésbiztonsági állapotra, a légijárművek birtokosainak jogszerűségére, az üzemben tartó, illetőleg a használó személyazonosító adataira, illetve vezetésre alkalmas állapotra, miszerint fogyasztott-e szeszesitalt, vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szert a légijármű vezetője.

A szakemberek kontrollja a repülőterek és biztonsági övezetük állapotára és üzemeltetésére is kiterjedt.

A Légirendészeti Szolgálat kötelékében lévő helikopterek a légirendészeti ellenőrzéseken  felül részt vesznek a közbiztonság fenntartásában, az államhatár védelmében, a vízi és közúti forgalom ellenőrzésében.

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #légirendészet |
likeold
a fb oldalunkat