Hatalmas sportfesztiválra készül Győr, jön az Európai Sporthét!  

Mireider Máté Fotó: Marcali Gábor
2023.09.20. 16:30

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet 2015 óta minden évben megrendeznek a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. A nemzetközi eseménysorozat idén 2023. szeptemberben 23-30. között zajlik szerte Európában, így Magyarországon is.

A Sporthét megvalósítását minden országban a helyi nemzeti koordinátorok végzik, akik számos partnerrel dolgoznak közösen, hogy minél izgalmasabb legyen az egy hetes programsorozat kínálata. A hazai koordinációt és kommunikációt a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) végzi, a kezdeményezéshez pedig Győr városa is csatlakozott. A cél, hogy minél több sportegyesület bemutatkozhasson, így a város támogatja a szervezeteket a részvételben.

Az aktív életmód jelentősen hozzájárul az európai polgárok jólétéhez, azonban a testmozgás gyakoriságának és intenzitásának szintje jelenleg nem növekszik, sőt, egyes országokban negatív tendenciát mutat. Az Európai Sporthét és az egész évre kiterjesztett #BeActive kampány ezen szeretne változtatni – írják a rendezvény hivatalos, központi honlapján.

Győrben szeptember 23-án, szombaton indulnak a programok: reggel 9 órától délig az Olimpiai Sportparkban (Radnóti Miklós utca 46.) a Rába ETO SE és a GYAC szakosztályai több sportággal is jelen lesznek, de ott lesz még az akrobatikus kosárlabdában jeleskedő Face Team Győr, lesz Zumba a Dimenzió TSE-vel, az UNI Győr pedig a kosárlabda iránt érdeklődőket várja. Délután 14 és 17 óra között az Aqua Sportközpontban a Győri Vízisport Egyesület és a GYÚSE az úszással és több vizes sporttal várja a kilátogatókat, míg a Magyar Vilmos Uszodában a Rába ETO SE úszó-szakosztálya lesz jelen.

Szeptember 27-én, szerdán és 29-én, pénteken 16 és 18 óra között a Győri Vízisport Egyesület Csónakházánál (Töltésszer utca 20) vízítúrát tartanak.

Szeptember 28-án, csütörtökön a Vital Judo Clubban (Puskás Tivadar utca 8.) a Rába ETO SE uKIDó- és judó szakosztályával ismerkedhetünk meg.

Szeptember 29-én, pénteken a népszerű és rendkívül eredményes paraúszó, Patkás Tamás “Rocky” 16 órakor az Aranypart I.-nél úszik majd. 

Szeptember 30-án, szombaton a Bercsényi Ligeti sportpályán az Újvárosi Lokálpatrióták Egyesülete az Újvárosi Művelődési Házban 5+1 fős labdarúgó-tornát tart reggel 8:45-től egészen 13:30-ig. A Barátság parkban tartjá az Arrabona Futófesztivált és az Őszi Sport- és Egészségnapot Győr Megyei Jogú Városának rendezésében, az Aqua Sportközpontban pedig a GYÚSE ad lehetőséget az úszásra