Télen is vár a győri állatkert!

Hatalmas siker volt az állatvédelmi témahét

Szöveg és fotó: Xantus János Állatkert
2022.12.18. 15:37

Lezajlott az Állatvédelmi Témahét az országban. Öröm volt nézni, milyen sokan és milyen sokféle eseményen vettek részt a kutyasétáltatástól elkezdve az állatkerti színes programokig. A győri állatkert egy játékos kvízzel készült erre az alkalomra. A kvíz témájában állatkerti állatok, felelős állattartás, állatvédelem és papagájtartás szerepelt. A játékokat egy online felületen tölthették ki az előre regisztrált győri és környéki általános iskolás osztályok.

Összesen 41 osztály regisztrált a játékra. A kvízt egy linken keresztül tudták elérni, a kitöltéséhez pedig nem volt másra szükség, mint internetkapcsolatra és egy erre alkalmas elektronikai eszközre. Előre meghatározott időpontban, december 8-án, csütörtökön 10-től 10.45-ig lehetett kitölteni. A játékot az állatkertből központilag felügyelték. Látni lehetett a kitöltés gyorsaságát, az osztályok bejelentkezési sorrendjét, végül majdnem mindenkinek sikerült hibátlan eredményt produkálnia. Mivel mindenki ügyes volt, így a nyeremény kiosztása fejtörést okozott az állatkert munkatársainak. Végül a 41 osztályból 31-nek sikerült időre és hibátlanul végigjátszania a kvízt, ebből a 31-ből pedig a 21 leggyorsabb került a kalapba, ahonnan összesen ötöt húztak ki élő egyenes adásban.

A nyertes osztályok: a Szabadhegyi Magyar–Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium 3. a osztálya, a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola 3. b osztálya, a Péterfy Sándor Evangélikus Általános Iskola 3. b osztálya, a mosonmagyaróvári  GYSZC Haller János Általános Iskola 2. b osztálya és a Fiáth János Általános Iskola Győrsági Tagiskolájának 1. osztálya. Nyereményük egy kétórás ugrálás és állatozás az állatkert beltéri dzsungelében, a Csarnokban.

Az állatkert ezúton is gratulál a részt vevő osztályoknak! Ilyen állatvédőkre van szüksége a társadalomnak. A kvíz linkje elérhető és osztható marad, így továbbra is bármikor felhasználható iskolai vagy külső keretek között oktatási és szórakozási célra.

Ha önök is szeretnének állatkerti állatokról és állatvédelemről informálódni, látogassanak el a győri állatkertbe! Az állatkert nagyobb része a téli időszakban 16 óráig tart nyitva, az állatházak zárására 15 órakor kerül sor. Látogatásukkor kérjük, vegyék figyelembe, hogy a meghosszabbított nyitvatartás csak a Csarnokra és az ott élő állatokra vonatkozik! A részletekről tájékozódjanak az állatkert honlapján és Facebook-oldalán!

Kapcsolódó témák: #játék | #kvíz | #Xantus János Állatkert |