Háromszázezer forintos támogatás a siketeknek és nagyothallóknak

Pécskai István Fotó: Vig Norbert
2023.06.08. 14:42

Dr. Dézsi Csaba András polgármester 300 ezer forintos támogatást adott a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének győri helyi szervezetének (SINOSZ). A SINOSZ mint közhasznú, országos érdekvédelmi szervezet a Magyarországon élő siket és nagyothalló emberek társadalmi integrációjának előmozdításáért tevékenykedik.

Ennek érdekében segíti az életminőségük javulását, a szükségleteiket és igényeiket figyelembe véve biztosítja számukra az akadálymentesítési folyamatokat, közösségi színtereket, illetve szolgáltatásokat nyújt nekik.

A SINOSZ városi elnöke, Jagodics Rezsőné Erzsike háláját fejezte ki a 300 ezer forintos támogatásért. Hozzátette, a továbbiakban is maximális erővel dolgozik azon, hogy segítse sorstársait, a siketeket és nagyothallókat. A polgármester szerint rendkívül fontos, hogy a város anyagilag támogassa a szervezetet.

,,Minden olyan helyi egyesületet és civil szerveződést támogatunk, amely hozzátesz Győr város működéséhez. A siketek és nagyothallók szervezete olyan speciális területtel foglalkozik, amelyhez igazán ért. Mi pedig anyagilag tudjuk segíteni őket, ezt megtettük eddig, és megtesszük a jövőben is. Számos különböző speciális egyesületet támogatunk, például korosztályos vagy nyugdíjas szervezetet. Egy városnak az is feladata, hogy a civil szerveződéseket segítse” – mondta dr. Dézsi Csaba András.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #sinosz | #támogatás |