Harmincéves a Pannon Nyugdíjas Egyesület

J. Kovács Andrea Fotó: Ács Tamás
2022.12.04. 21:15

Harmincéves jubileumát ünnepelte a Pannon Nyugdíjas Egyesület. A Győrújbaráton megrendezett eseményen Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke köszöntötte e résztvevőket. Színvonalas munkájukért többen kitüntetésben részesültek, majd filmvetítéssel idézték fel az elmúlt évtizedek legfontosabb pillanatait. A nap kulturális gálaműsorral zárult. Vas Lászlóné Zita, a szervezet elnöke múltról és jelenről nyilatkozott lapunknak.

Hirdetés

1992 őszén alakult meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Érdekvédelmi Szövetség. A rendszerváltás után az egyes településeken sorra jöttek létre a klubok, hogy az idős emberek egymás társaságában tölthessék szabadidejüket. A 25 alapító klub akkor a hagyományőrzést, az érdekvédelmet, sport- és kulturális események szervezését tűzte ki célul.

Szeretik a dalokat és a táncot…

Jelenleg az egyesület 43 klubjából 11 a győri. Összesen 1100 fizető tagot tartanak nyilván, de a rendezvényekre sokkal többen járnak mind a városokban, mind a falvakban.

S hogy milyen programjaik vannak? A tagság körében végzett igényfelmérésből az derült ki, hogy szeretik a dalokat, a táncot, a tréfás jeleneteket, a kirándulásokat. Telt házasak az egészséges életmódról szóló előadások. Évente szerveznek négynapos kirándulást, s bár az út nagy részét belföldön töltik, mindig átruccannak a határ túloldalára szomszédolni. A farsangi időszakban két bált is tartanak Győrben, mert annyi a jelentkező. Néhány éve rendezik meg Az Örökifjak Fesztivál címet viselő ki mit tud-ot megyeszerte. 

Bevételük csupán tagdíjakból és pályázatokból van, ezért örülnének egy olyan jól megközelíthető helyiségnek, ahol alkalmanként ingyen vagy minimális bérleti díj fejében összejöhetnek. Természetesen mindig várják az új tagok, különösképpen a frissnyugdíjasok jelentkezését.

Galéria: Ács Tamás

Hirdetés