Hirdetés

Hárman megsérültek szerdán az utakon

Fotó: Police.hu
Police.hu
2020.08.13. 10:25

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök kettő személyi sérüléssel és hét anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában – számol be a rendőrség a hivatalos oldalán.

Hirdetés

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Kópházán, a Soproni utcában, augusztus 12-én délután 5 óra előtt. Egy 68 éves peresztegi férfi közlekedett személygépkocsival Sopron felől, Nagycenk irányába. A sofőr vezetés közben elaludt, amelynek következtében járművével a menetiránya szerinti jobb oldalon az úttestről lesodródott, majd az út menti árkon áthajtva egy ingatlan kerítésének ütközött. A baleset során az autó két utasa megsérült, őket a mentők kórházba vitték.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, a Bálint Mihály utca és a Budai Nagy Antal utca kereszteződésében, augusztus 12-én délután fél 1-kor. Egy 18 éves győri férfi kerékpározott a Selyem utca felől, a Budai Nagy Antal utca irányába. A kereszteződésbe hajtva nem biztosított elsőbbséget a Rába utca felől érkező személygépkocsinak, amelynek következtében az autónak ütközött. A biciklis az úttestre zuhant és megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

Hirdetés

Mindkét baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Csak akkor induljon útnak, ha a jármű vezetésére alkalmas állapotban van! Ne kezdje meg az utazást, amennyiben fáradt!
  • Kerülje a hosszabb utazásokat éjfél és reggel 6 óra között, amikor a természetes éberség a legalacsonyabb szintű!
  • Tervezze meg előre utazását, megfelelő szünetek beiktatásával! Minden két óra vezetés után legalább 15 perces szünet tartása ajánlott.
  • Ha fáradtnak érzi magát, biztonságos helyen álljon meg. Ne álljon meg az autópálya leállósávjában!
  • A fáradtság leküzdésének leghatékonyabb módja, ha elfogyaszt két csésze koffeintartalmú kávét, s tart egy rövid pihenőt.
  • Kerékpárral közlekedve különösen fontos a láthatóság, ezért ajánlott a színes, feltűnő ruházat viselése. A fényvisszaverő mellény használata nemcsak hasznos, de lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén kötelező is. A kifogástalan műszaki állapotú járművel szabályosan közlekedő kerékpárost is érheti baleset. Ilyenkor hasznos a védőfelszerelések használta. A kerékpáros sisak, a könyök- és térdvédő, a kesztyű, a zárt cipő használta a baleseti sérülések súlyosságát enyhítik.

…hogy mindenki hazaérjen!

Kapcsolódó témák: #baleset |
likeold
a fb oldalunkat