Újra népszerű a László és Tamás név

Hanna és Levente a legkedveltebb babanevek

Illusztráció: pixabay
Földvári Gabriella
2022.01.13. 09:17

Győrben az újszülöttek névválasztásánál az elmúlt évben némi változás történt, de különleges nevű babákat is anyakönyveztek szép számmal - a részletekről Kissné Pápai Andrea anyakönyvvezető számolt be portálunknak.

Az Annákat tavaly letaszították az első helyről a Hannák, őket a Lénák követik, majd a Zoék, Sárák és a Lucák. Érdekesség, hogy a Zsófiák csak a 8. helyre szorultak, az Olíviák, akikből egy évvel korábban a negyedik legtöbb volt, 2021-ben az első 15-ben sincsenek benne. A Lucát Róza, Zsófia, Maja, Boglárka, Liza, Dorka, Mira, Emma, Nóra, Bella, Janka, Panna, Csenge, Jázmin, Gréta, Natasa, Szofi, Flóra, Réka, Szofia és Zselyke követi.

A fiúk névsorrendjében is változás tapasztalható, tavaly Győrben a legtöbb kisfiú a Levente nevet kapta, majd a Bence és Zalán következik, a Máté csak a negyedik helyre szorult – egy évvel korábban ezt a nevet választották legtöbben a kisfiúknak. Őket követi Zalán, Máté, Olivér, Dominik, Dániel, Marcell, Noel, Ádám, Áron, Milán, Zsombor, Botond, László, Benett, Kristóf, Tamás, Barnabás, Gergő, Zétény, Kornél és Dávid. Érdekesség, hogy tavaly Győrben 33 kisfiú kapta a László és 28 a Tamás nevet!

Különleges névválasztásból ezúttal sem volt hiány. Városunkban született Adina, Androméda, Barka, Csillagvirág, Lorabella, Minka, Merida, Rózabella, Sanel nevű kislány, valamint Anakin, Bájron, Ciprián, Emet, Jeremi, Miró, Szelim, Szven, Timúr és Zev nevű kisfiú.

Kapcsolódó témák: #anyakönyv | #babanevek |