Hála és jótékonyság

Győr+
2024.05.24. 15:29

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér klubhelyiségében ünnepélyes keretek között nyílt meg az a jótékonysági kiállítás, amelyet Kalmár Gyöngyi szervezettt. Ő és kiállító társai a Lurkó Alapítványt kívánják támogatni ezzel a megmozdulással.

A megnyitó Aranyosi Ervin Csoda című versével kezdődött, ami nem véletlen, hiszen az alkotás önmagában mindig egy csoda: az alkotó a lelke legbensőbb énjét adja át és mutatja meg a szemlélőnek. A mostani kiállítás pedig több szempontból is köthető a csoda témaköréhez, hiszen a szervezőnek saját tapasztalása is van a Sors jóságában, illetve a Lurkó Alapítvány munkatársai nap, mint nap kisebb csodákat művel a győri kórház gyermekosztályán.

Kalmár Gyöngyi, a kiállítás megálmodója és szervezője meghatottan mondott köszönetet mindazoknak, akik segítették a rendezvény megvalósulását, s a személyes érintettségét is elmesélte a jelenlévőknek:

„Többen kérdezték már tőlem, hogy mi motivál abban, hogy jótékonysági rendezvényt szervezzek? Mert: lélekemelő, nemes célt szolgá, és a hála. Örök hálával gondolok arra a kórházi gyermekosztályra, ahol 1997-ben gyermekemnél időben diagnosztizálták a betegségét, megműtötték és megmentették egy létfontosságú szervét, így egészséges, minőségi életet élhet. Ezért hálám jeléül először 1998-ban önálló, majd 2008-ban volt kollégáim és saját munkáimból a korábbi munkáltatóm bevonásával jótékonysági kiállítást szerveztem, melynek célja a gyermekosztály támogatása volt.”

Kalmár Göngyi a kiállítás szervezője

„Büszkeséggel tölt el, hogy ez ismét megvalósulhatott olyan lelkes, tehetséges alkotókkal, akik elfogadták a meghívásomat. Kovács Szabolcs lézervágással, gravírozással készült facsodáival, Borvendég Jánosné Mónika kedves horgolt figuráival, Varga Magdolna gyönyörű fotóival, Takács-Laposa Mónika akril festményeivel, Kelemen Krisztina sokszínű akril festményeivel, Varga Alexandra tortáiról készült fotóival,, Baloghné Patyi Tímea elbűvölő színes grafit alkotásaival és jómagam grafitrajzaimmal kívánunk maradandó élményt nyújtani az idelátóknak a kiállítás két hetes időtartama alatt.

A szervezés során nagyon sok jóérzésű, segíteni akaró emberrel találkoztam. Amikor férjem, Gáli Sándor ajánlásával felkerestem az Euro Generál Építő és Szolgáltató Zrt.-nél Varga Zsolt Igazgatósági Tagot, aki megkérdezte mennyibe kerülnének a gyógyászati eszközök majd azonnal igent mondott,
aztán önzetlen segítségként felhívta az Alaszka Épületgépészeti Kft.-nél Alasztics Imre ügyvezetőt, tulajdonost, aki szintén igent mondott az eszközök megvásárlására.

Segítő hozzáállásuk és nagyvonalú támogatásuknak köszönhetően nélkülözhetetlen eszközt szerezhetett be az Alapítvány a gyermekosztály számára.

Az adományozók és a Lurkó Alapítvány képviselője

A Lurkó Alapítvány így megvásárolhatott egy rádiófrekvenciás tűelektródát és egy laparoszkópos optikai készüléket, amelyeket a kis betegek gyógyítási folyamatában használhatnak az orvosok.

Az ünnepi pillanatokat Edvi Dalma és Bálind Kata csodás énekhangja tette még édesebbé, na meg a Pálffy Cukrászat tortája, amelyet kifejezetten erre az alakalomra készítettek. A LAP-Nyomda Kft. is támogatta az eseményt: ők abban segítettek, hogy minél többen értesüljenek a rendezvényről.

A tárlat május 24. és június 07. között látogatható, 14-18 óra között. A Lurkó Alapítvány gyűjtődobozába pedig mindenki bedobhatja, amit a támogatásukra szán. Mert minden csoda számít!  

Galéria: Ács Tamás