Hirdetés

Hajléktalantársától lopott százezreket

Főügyészség
2020.08.11. 07:48

260.000 forintot vett le hajléktalantársa bankszámlájáról a férfi.

Hirdetés

A sértett átadta a bankkártyáját és a pin kódját a vádlottnak azzal, hogy arról pénzt vegyen le neki. Az elkövető azonban a kért összegen felül is vett le pénzt, továbbá másnap eltulajdonította a sértett bankkártyáját.

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a vádlott és a sértett szobatársak voltak egy hajléktalanszállón.

Hirdetés

Tavaly ősszel a sértett megkérte a szobatársát, a vádlottat, hogy vegyen fel neki 30 ezer forintot a bankszámlájáról és vásároljon be neki. Ehhez átadta a bankkártyáját és a hozzá tartozó pin kódot a vádlottnak. A 30 ezer forinton felül azonban a vádlott további 120 ezer forintot vett fel a bankszámláról, mely összeget eltulajdonított. A bankkártyát ezt követően a sértettnek visszaadta.

A vádlott ezen felül még aznap éjjel a sértett párna alá rejtett bankkártyáját újra magához vette és a hozzá tartozó bankszámláról újabb 140.000 forintot vett fel.

Hat nappal később a bankkártyáról még négy alkalommal próbált meg a vádlott készpénzt felvenni, de az egyik esetben sem sikerült.

Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetőt két rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádolja. Vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Kapcsolódó témák: #Megyei Főügyészség |
likeold
a fb oldalunkat