Hirdetés

„Ha folyót kell terelni, eltereljük, ha utána kell vinni a hidat, utánavisszük”

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2022.01.16. 11:02

A 2021-es évünk egy roppant összetett, bonyolult, de élményekkel teli esztendő volt. Ezt mondta a Győr+-nak Szeles Szabolcs a tavalyi év kapcsán. Győr pénzügyekért felelős alpolgármestere kiemelte, gazdaságilag nehéz feladat elé állította a városvezetést az elmúlt időszak, melyet folyamatos átcsoportosítások, újraszervezések jellemeztek. Ennek ellenére minden váratlan helyzetre sikerült megoldást találniuk. Szeles Szabolcs szerint 2022 sem lesz könnyű év, már gőzerővel dolgoznak a város idei költségvetésén.

Hirdetés

Az elmúlt két esztendőt a koronavírus-járvány határozta meg az egész világon, nincs ez másként Győrben sem. Az ország egyik legfejlettebb városát is megtépázta a járvány, mind egészségügyileg, mind társadalmilag, mind pedig gazdaságilag. A 2021-es év ennek ellenére bizonyos szempontból kiemelkedő volt, hiszen királyi várossá válásának 750. évfordulóját ünnepelte Győr, a nehézségek ellenére pedig gazdag programkínálattal készült az önkormányzat. A járvány enyhülésével egyre több rendezvényt lehetett megtartani. „Azt hiszem, mindenkinek tartogatott emlékezetes pillanatokat a jubileumi év. Kiemelném a Magyar Nemzeti Bank által kiadott emlékérme kiosztását, melyet polgármester úr kezdeményezett és a fiatalok városhoz való kötődését célozta.

Nagyon szép elmékként élem meg a Győr-kereszt állítását, ami a tradícióinkra, hagyományainkra hívja fel a figyelmet és nagyon fontos üzenetet hordoz. Bár közvetlenül nem kapcsolódik Győrhöz, de szeretném megemlíteni a nyári, részben magyar rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseit, melyre kisfiammal látogattam el, és a meccsek hangulata, körítése örökké emlékezetes marad számomra” – mondta Szeles Szabolcs, aki alpolgármesteri tisztsége mellett Sziget, Pinnyéd és Újváros északnyugati részének önkormányzati képviselője. Körzetében a Kunszigeti út átadása a tavalyi év legjelentősebb fejlesztése volt. A novemberben átadott pinnyédi összekötő úton az autósok és a kerékpárosok is biztonságosan közlekedhetnek. Szeles Szabolcs azt mondta, büszke arra, hogy elkészülhetett az itt élők számára nagyon fontos beruházás.

Hirdetés

A városvezető külön kitért arra a rendezvényre is, melyet a 750. évfordulóra szerveztek és a városrész egyik ikonikus építménye szolgált helyszínéül. „A Pinnyédi Hídpiknik egy régóta dédelgetett álmunk volt és a visszajelzések alapján azt kell mondanom, remekül sikerült. Ennek a hídnak is nagyon szép üzenete van, hiszen a győriek mentalitásáról árulkodik: ha arra van szükség, hogy el kell terelni egy folyót, akkor mi, győriek eltereljük, ha utána kell vinni a hidat, utánavisszük!” Erre a fajta mentalitásra a 2022-es évben is szükség lesz, hiszen idén is sok bizonytalansággal kell szembenéznie az önkormányzatnak.

A város költségvetésén már javában dolgoznak a szakemberek, melynek megalkotását az elmúlt hetek „gáz-kérdése” sem tett könnyebbé, hiszen több mint 3 milliárdos többletköltséggel kell számolnia a Győr-Szolnak. Szerencsére a kormány rezsicsökkentésének köszönhetően a győriek ebből semmit nem éreznek majd meg. „Megértést kérek mindenkitől! Vélhetően ez az év nem arról fog szólni, hogy a legnagyobb álmainkat idén teljesítjük. Tervezünk folyamatosan, dolgozunk keményen és természetesen minden olyan lehetőséget meg fogunk ragadni, ami arra szolgál, hogy a győriek élete jobb és boldogabb legyen!” – hangsúlyozta Szeles Szabolcs, aki hozzátette, idén áprilisban országgyűlési választások lesznek, pénzügyesként pedig azt javasolja, érdemes mindenkinek mérlegre állítania azt, mi szól valami mellett, vagy valami ellen.

„Én azt gondolom, hogy a magyar kormány rendelkezései mind a családpolitikában, mind az adózáspolitikában, mind a gazdaság területén olyan intézkedések voltak, melyek a magyarok életét megkönnyítették és jobbá tették. Fontos lenne ezt a közös munkát, amit a kormányzattal és a győri országgyűlési képviselőkkel elkezdtünk, tovább folytatni!” Az alpolgármester úgy fogalmazott, nem szabad csak az érzelmekre hagyatkozni, lényeges a józan ész szerepe.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #programok |
likeold
a fb oldalunkat