Győri Járási Ügyészség

Győrnél okozott balesetet az embercsempész

Győr+ Fotó: Ügyészség
2022.11.15. 09:52

Kilenc személy, köztük a vádlott sérült meg, mikor felborult az embercsempész az autójával.

Hirdetés

A vádirati tényállás szerint a 22 éves moldáv állampolgárságú vádlott 2022 júniusában, éjszaka, Budapest felől közlekedett az M1-es autópályán Győr irányába egy lengyel rendszámú személyautóval. A járműben rajta kívül kilenc afgán állampolgárságú személy utazott. A sofőrt az M1-es autópálya 48-as km szelvényében megpróbálták az intézkedő rendőrök megállítani, azonban a terhelt a rendőri jelzésnek nem tett eleget, nagy sebességgel elhajtott. A rendőrök követték az elkövetőt, aki az autópályáról a győri lehajtónál hajtott le az M19-es autóútra, ahol azonban egy kanyarban a túlzott sebessége miatt sodródni kezdett, elvesztette uralmát a jármű felett, és a szalagkorlátot átszakította, az árokba csapódott és felborult.

A baleset következtében hat utas nyolc napon belül gyógyuló, könnyű, két személy és a vádlott pedig nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A Győri Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő terhelt ellen minősített embercsempészés és közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, mely cselekményért a halmazati szabályok alapján kilenc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság utasítsa ki Magyarország területéről és tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Hirdetés