Győrkőcök szárnyalnak a belvárosban

Kárpát Zsolt Fotó: Ács Tamás
2023.07.01. 17:41

Megtelt a belváros szombaton a 16. Győrkőcfesztiválon. Valamennyi helyszínen nagy a nyüzsgés, persze továbbra is az egyik legnépszerűbb hely a Széchenyi téren kialakított „vizes világ”, de összesen 1000 program közül válogathatnak a résztvevők.

Öröm és boldogság látni , hogy ilyen sokan eljöttek a fesztiválunkra!– mondta lelkesen Kocsis Rozi a Vaskakas Bábszínház igazgatója ás egyben a Győrkőcfesztivál főszervezője. Mindig van bennem feszültség, hogy mindenki megtalálja a kedvenc helyét ebben a nagy programkavalkádban. Nagy köszönet az önkénteseknek, akik idén több mint 120-an vannak, és nekik köszönhetjük, hogy minden gyerekre rákerül a karszalag.

A fülledt nyári melegben igazi felüdülést jelentett a Radó szigeten kialakított sok kis állomás, ahol rengeteg egyedi játékot és programokat találhattak a nézelődők. Újdonságnak számított a kettős híd kialakított „darumadár” amely segítségével, – persze a megfelelő biztonsági előírások betartásával – szinte az égig szállhattak a bátor győrkőcök.

A szárnyaljunk az égig gondolatra fűztük fel az idei fesztivált. Ez nem csak azt jelenti, hogy madarak lepkék, pillangók jelennek meg a programjainkban, ha nem azt is hogy a mesék, művészetek birodalmában, a zene, irodalom és festészet világában is kalandozhatunk, és azt látjuk, hogy a gyerekek ezt nagyon élvezik“- tette hozzá Kocsis Rozi.

Galéria: Ács Tamás

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #gyerekek | #Győrkőcfesztivál | #szórakozás |