Rock and roll

Győri srác is feltűnt Fenyő új klipjében

Fotó: Youtube
Havassy Anna Katalin
2021.03.15. 19:53

A koronavírus-járvány megálljt parancsolt a szórakoztató iparnak, ám sok zenész az internet segítségével is igyekszik örömet okozni rajongóinak. Fenyő Miklós is rendszeresen jelentkezik új dallal és klippel, a legutóbbiban pedig egy győri jampi, Domján Ákos is feltűnt.

Hirdetés

A magyar rock and roll állócsillaga, Fenyő Miklós a járvány alatt sem hazudtolja meg önmagát, számos új dallal rukkolt elő. Volt amelyik a karanténról szólt, míg a másikban a szerelemről, majd a sorsról is dalolt. Amolyan Fenyősen, jampisan, amit a legendától megszokhattunk. A legfrissebb nótája március 14-én jelent meg, Dolly and the Devils címmel.

Ákos egyébként nem lehet ismeretlen az olvasóink előtt, hiszen a fiatalember szerelmese a retro világnak, s az oldtimer autóknak. Sárga Trabantja többszörös versenygyőztes, volt egy 60-éves Opelje is ami magában hordozta a rock and roll életérzést, na meg volt egy másik Trabantja is. Foglalkozós verdák ezek, de megháláljak a törődést. Ákos a kocsik mellett énekléssel és színészettel is foglalkozik, bár az ő álmait is kicsit parkolópályára tette a Covid-19 járvány, de nem olyan fából faragták, hogy elveszítse a lelkesedését.

Most például a fentebb említett Fenyő Miki klipben szerepelt, amelyet hol máshol rögzítettek volna, mint Budapesten, Angyalföldön. A magyar rock and roll bölcsője a helyszín, Fenyő a 13. kerülethez bevallottan rajongásig kötődik. A Dolly and The Devils című dal klipjének sem tudtak volna megfelelőbb helyszínt találni, hiszen ifjúkori kalandokról, a magyar ’60-as évekről szól a nóta, és egy zenekarról, amely elhozta néhány pillanatra Amerikát.

Na de hogy jön a mi Ákosunk a képbe? Nos, a Dolly and The Devils egyik zenekari tagját személyesíti meg a fiatalember, aki maga sem tagadja: a vérében van a rock and roll. Évek óta benne már a stílus hazai pörgésében, aktívan részt vesz a közösségi életben. Ideális alanynak tűnt tehát, hogy ebben a múltba utazós klipben háttérszerepet kapjon.

Domján Ákos

„Hétfői napon forgattunk, ott találkoztunk először a „zenekari tagokkal”. – kezdte Ákos. Mind nagyon jó fejek voltak, hamar megvolt az összhang ami ahhoz kellett, hogy eljátszhassuk a Szent István parki zenekart. A dal egyébként Dolly és Fenyő megismerkedésről szól. A megjelenéssel kapcsolatban az volt a kérés, hogy adjuk a 60-as évek hangulatát, így én egy szövetnadrágot, egy kortalan kötött pulcsit és egy bőr félcipőt választottam. Igyekeztem úgy kinézni, mint egy akkori parki jampi srác, de jelmezt mégsem akartam. Önmagam akartam lenni, visszareppenve 1964-be. Egyébként a Győri Nemzeti Színház több jelmezt is kölcsönzött a felvételhez, ez is egy győri szál a klipben.”

A forgatás körülbelül déltől délután 5-ig tartott, s a hűvös, szeles idő ellenére is nagyon jó hangulatban telt. A többi szereplő, a statiszták is gyorsan felvették a ritmust, így igazi élménnyé vált ez a pár óra.

Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy szerepelhettem ebben a klipben és az is, hogy a magyar Mr. Rock and Rolltól tanulhattuk a helyszínen a jampiságot. Nagyszerű kaland volt, remélem a végeredményen is látszik, hogy nagyon átéltük, hogy elhoztuk a múltat. Bevallom, nagyon szívesen élnék abban a korban, de amit a stílusért lehet, megtesszük itt a jelenben, mi fiatalok is.” – zárta Ákos.

Íme Fenyő Miklós legújabb dala és klipje:

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #zene |