Győri önkéntes katona segített a balesetnél

Fotó: 19. Területvédelmi Zászlóalj
Győr+
2022.08.04. 17:58

Ahogy arról a Győr+ is beszámolt, egy gépjármű és egy motoros ütközött össze augusztus 3-án Győrben, egy olyan kereszteződésnél, amelynek a közelében lakik az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj egyik önkéntes tartalékos katonája is.

Vida Ádám önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós éppen szabadságon, a lakásában tartózkodott, amikor egyik hozzátartozója szólt, hogy baleset történt az otthonuknál lévő kereszteződésnél.

A honvéd jelenleg ápolónak tanul, így a már megszerzett katonai egészségügyi ismereteire támaszkodva azonnal felkapta egészségügyi táskáját és a baleset helyszínére sietett. A helyszínen két súlyos sérültet talált, akiknek megkezdte egy – már ott tartózkodó – doktornővel az átvizsgálásukat: vérnyomást, pulzust, illetve véroxigénszintet mértek.

A tűzoltók és a mentőszolgálat megérkezésekor az egyik sérültnél felhelyezték a nyakmerevítőt, a medenceövet, vénát biztosítottak neki, valamint infúziót kapott, mindezt a legnagyobb csapatmunkában.

A zászlós segített a mentőautóba helyezni a balesetet elszenvedőket, magabiztosan alkalmazva a kiképzésen tanultakat.

Forrás: honvedelem.hu