Győri egyesületek is részt vesznek a Mancs a bajban! adománygyűjtő akcióban

Kóka Enikő Fotó: Kóka Enikő
2023.05.12. 06:50

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány és a SPAR Magyarország idén májusban ismét közös állateledel-gyűjtő akciót hirdet, ezzel több mint 30 civil állatvédő szervezet védenceinek segítve. A kétnapos gyűjtésben részt vesz két győri csapat is, a Győri Puha Praclik Egyesület és a Kutymorgók Egyesület.

A két győri egyesület már jó néhány éve lelkiismeretesen igyekszik tenni egy szebb jövőért. Vannak, olyan négylábúak, akik boldog otthonban élhetnek, de a többi kiskedvenc, akiknek ez nem adatik meg is igényli a szeretetet és a törődést, a megfelelő ellátást.

Az egyesületek és az alapítványok egyre több megkeresést kapnak balesetes, sérült, kidobott, utcán kóborló, árván maradt kisállatokról, akiket legszívesebben mind magukhoz vennének, de sajnos a helyek száma véges így anyagilag sok rászoruló állatot már tudnak támogatni. A gyűjtések során lehetőségük adódik egy kicsit csökkenteni az élelemre való anyagi ráfordítást, amit így az orvosi ellátásra költhetnek.

Fotó: Kóka Enikő – A Győri Puha Praclik Egyesület mentettje, Gergő

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány és a SPAR Magyarország közös gyűjtése nagy lehetőség a Győri Puha Praclik Egyesület és a Kutymorgók A Rászoruló Állatokért Egyesület számára is, hiszen a májusi gyűjtés így két naposra bővül. A Puha Praclik jelenleg 127 cica ellátásáért felelősek, amelyből 49 cica 6 hetes kor alatt van, ők természetesen több törődést igényelnek és emellett számos beteg cicának is helyet biztosítanak. A Kutymorgók Egyesület jelenleg 7 kutyáról és 5 macskáról gondoskodik, akik mind gazdikereső státuszban vannak, valamint a rászorulóknak is segítenek ivartalanításban, orvosi és élelem ellátásban.

Fotó: Kutymorgók A Rászoruló Állatokért Egyesület – Mangó

Az eledelgyűjtés két egybefüggő napon fog zajlani május 13-án szombaton és 14-én vasárnap. A Kutymorgók gyűjtési pontja az Árkádban lévő INTERSPAR áruházban lesz, a Puha Praclik pedig a szokásos helyükön, a Fehérvári út 3. szám alatt lévő SPAR üzletnél várják az adományozókat 10:00-16:00 óra között.

Bármit örömmel vesznek a két nap során, amire a kisállatoknak szükségük lehet, többek közt jó minőségű száraz és nedves, junior és felnőtt kutya és macska eledelt, macskaalmot, kutyapelenkát és tisztítószert. A Puha Praclik emellett Royal Canin cicatápszert és kiscicáknak való száraz és nedves eledelt, gumikesztyűt és fertőtlenítőt is fogadnak, hiszen ebben az időszakban ezekre van a legnagyobb szükség.

A SPAR Fenntartható jövőért oldalán egy térkép segítségével meg lehet nézni, hogy az ország különböző területein hol tudjuk leadni adományunkat.