Győri Édes – Csokoládéillat és elhivatottság

Mihályi Orsi Illusztráció: Freepik
2025.08.05. 11:10

A Győri Édes rádióműsor sorozatában a csokoládékészítés szívébe pillanthattunk be – oda, ahol a táblás csokoládék, bonbonok és drazsék egy kézműves műhelyben, gondos kezek alatt születnek.

A hely, ahol járunk, nem csupán munkahely – életforma, hitvallás és családi vállalkozás. Itt a csokoládé etikus forrásból érkezik, nincs benne lecitin vagy vanília aroma, és csak nádcukorral édesítik. A kakaóbabokat három-négy napig gránitmalomban keverik, majd hosszan konsírozzák – az eredmény: selymes, mély ízű csokoládé.

A műhelyben Izabella dolgozik, férje pedig a háttérfolyamatokat, a kakaóbab útját irányítja a csokoládéig. A látogatás során nemcsak a folyamatokat, hanem egy életfilozófiát is megismerhettünk – azt, hogy a természetesség és a tiszta alapanyagok hogyan találkoznak a kézzel végzett, szívből fakadó munkával.

Ha lemaradtál az interjúsorozat előző részéről, kattints korábbi cikkünkre:

És ha teheted: látogass el a műhelybe, és szippants bele abba a különleges csokoládéillatú levegőbe, amelyről nehéz elfeledkezni.

Kapcsolódó témák: #Csokoládé | #életforma | #Győri Édes | #hitvallás |