Győrben is viharos széllökések várhatók

Győr+ Fotó: Depositphotos
2023.03.10. 09:28

Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete felhívja a figyelmet, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint szombat hajnaltól fokozatosan megerősödő szélre, akár 80 km/h széllökésekre kell számítani Győrben is, várhatóan szombat délutánig.

„A viharos széllökések a jelzőlámpák felfüggesztésében, a  lámpabúrákban, légkábelekben is kárt okozhatnak, ezért üzemeltetési készenlétet rendeltünk el az esetleges hibák miatti helyreállítások érdekében. Kérjük, hogy amennyiben megrongálódott jelzőlámpát, közvilágítási eszközt lát, jelezze a [email protected] e-mail címen” – nyilatkozta portálunknak Máthé-Tóth Péter a szervezet igazgatója.

A társaság ezzel együtt felhívta az építési tevékenységet végző cégek figyelmét, hogy a munkaterületen belül a szél által könnyen mozdítható korlátok, építési jelzőtáblák, könnyű építőanyagok rögzítéséről, vagy védelembe helyezéséről gondoskodjanak, elkerülve az esetleges károkozásokat.

“Kérjük az autósokat, hogy körültekintőbben parkoljanak! Lehetőség szerint ne álljanak meg sérült vakolatú magas épület elé. Javasoljuk, hogy idős, kiterjedt ágrendszerrel rendelkező, esetleg láthatóan beteg törzsű fák környezetében kerüljék a parkolást a leszakadó gallyak, ágak miatt” – tette hozzá a szakember.

“A fenti figyelmeztetésünket megelőző jelleggel fogalmaztuk meg a későbbi kellemetlenségek, károkozások, balesetek megelőzése érdekében! Kérjük, körültekintőbben közlekedjenek szombaton és informálódjanak az aktuális közlekedési hírekről, esetleges menetrendi változásokról– zárta Máthé-Tóth Péter.

Fotó: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #időjárás | #közlekedés | #szél | #vihar |