Győrben is sokan készültek a szilveszterre

Győr+
2022.12.31. 17:47

A visszaszámlálás végérvényesen elkezdődött, néhány óra még, és elköszönünk a 2022-es évtől, hogy elinduljon a 2023-as. A győri sétálóutcán már napok óta beszerezhetők a bulizás kellékei, a Dunakapu téren pedig december 31-én délután családi programok várták az érdeklődőket.

Megoszlanak a vélemények a szilveszterrel kapcsolatban, sokan inkább már a csendesebb óévbúcsúztatót és újévköszöntőt választják: beszélgetnek, ötletelnek, falatoznak, majd éjfélkor koccintanak. Viszont még mindig rengetegen szavaznak az önfeledt bulizásra, amikor elengedhetik magukat, fújhatnak egy hatalmasat, hogy bizony ezt az évet is átvészeltük, ide nekünk a következő!

A Baross utcai forgatagban megtalálható minden, ami az ünnepléshez kell: a színes parókák évek óta kedvencek, de népszerűek az egyre élethűbb vagy éppen ijesztőbb álarcok is. Aki zörögni, csörögni, dudálni és kürtölni szeretne, az is válogathat kedvére a kínálatban, szinte nincs olyan partykellék, amit ne lehetne beszerezni. Az ördögpatron még mindig a gyermekek kedvence, s szépen fogynak a szerencsepénzek, a szerencsemalacok és a négylevelű lóherék is. Kívánjuk, hogy hozzák is meg a várva várt eredményt!

A Dunakapu téren is nagy volt a sürgés-forgás az év utolsó napjának délutánján, hiszen a színpadon előadók váltották egymást. A családoknak hirdettek programokat, s az idő is kegyes volt: szinte tavaszias levegőben szórakozhattak a kicsik és nagyobbak is.

Elősként Ősz Dénes bűvész kápráztatta el az egybegyűlteket hihetetlen trükkjeivel, majd következett a gyermekek hatalmas kedvence, a Svihák Duo interaktív bohócműsora, úgyhogy csodálkozásból és kacagásból sem volt hiány a téren.

A programok zárásaként a győri rockabilly zenekar, a Red Roosters lépett színpadra, s adta profi módon a „kettőnégyet.” A vérpezsdítő dallamok sokaknak talán már az esti tánchoz adtak kellő bemelegítést, így az év utolsó óráira.

Mert a visszaszámlálás tényleg megkezdődött…

Galéria: Ács Tamás

Cikkünk a témában:

Kapcsolódó témák: #dunakapu tér | #szilveszter | #szórakozás |