Győrben is sokan „Valentin napoznak”

Fotó: KZS
Kárpát Zsolt
2022.02.14. 13:32

Egyre népszerűbb Magyarországon a Valentin-nap. A szerelmesek ünnepén sokan vásárolnak ékszert, ajándékoznak utazást vagy mennek étterembe, de továbbra is legtöbben virágot választanak kedvesüknek. Az egyik győri virágüzletben időben felkészültek a hétfői nagy rohamra, sőt már a hétvégén érezhető volt a forgalomnövekedésre.

Már kora délelőtt nagy volt mozgás, egymás után érkeztek a vevők. Legtöbben Valentin-napra választanak meglepetést.

Mindig veszünk valamilyen apróságot egymásnak, általában virágot viszek. De feleségem is meglep valamivel.” – mondja sorban állás közben Dömötör Dávid.

„Eddig úgy néz ki, hogy az idei Valentin-nap mozgalmasabb lesz. A hétvégén már nagy volt a forgalmunk, és szerencsésen alakult, hogy hétfőre esik a szerelmesek ünnepe.” – nyilatkozta Fekete Annamária a Margaréta-Gyöngyvirág Kft. ügyvezetője. Hozzátette: A képzeletbeli top listát még mindig a vörös rózsa vezeti, amit a tulipán, és a kis virágdobozok követnek. Idén készítettünk először Valentin-napi Grincset, ami kikerülhet a bejárati ajtóra.”

Az újdonságokra mindig van igény. A Valentin-napi Grincs szinte rögtön felkeltett egy Győrben élő olasz vevő érdeklődését, akinek meg is tetszett ez a különleges meglepetés.

„Nekem nagyon fontos, hogy a páromat felköszöntsem Valentin-napon. Nagyon jól néz ki ez a kreáció, és remélem a feleségemnek is tetszik majd.” – monda a virágüzletben Daniele Carrera.

A statisztikák alapján a magyarok 75 százaléka ünnepli a szerelmesek napját és ugyanennyien ajándékot is vesznek.
Egy friss közvélemény kutatás eredményei szerint pedig kiderült hazánkban több, mint 380 százalékkal nőtt a Valentin-napi költések száma, ami európai viszonylatban is kiemelkedően magas.

Kapcsolódó témák: #ajándék | #ünnep | #Valentin nap | #virág |