Hirdetés

Győrbe ért az Öveges roadshow

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Győr+
2019.10.28. 09:57

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum 2018 óta őrzi és gondozza Öveges József szellemi és tárgyi hagyatékát.

Hirdetés

A professzor halálának 40. évfordulójára emlékezve kísérletező foglalkozásokat, és bemutatókat szervezett az intézmény Budapesten, valamint Brüsszelben.

A roadshow október 26-án a győri Városház Térre érkezett, és egész héten várja az érdeklődőket.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy városunkba került a hagyaték, hiszen a maga korában a tudományos munkái mellett rádiós és televíziós személyiségként is ismert Öveges József a győri bencésekhez járt. Kötődése kapcsán Marcalvárosban utcanév őrzi emlékét, a Rómer Múzeum pedig nagyszabású kiállítást tervez a professzor hagyatékából.

„Elmondhatjuk, hogy Öveges Professzor lelkesedése, és nyelvezete egyetemes, hiszen a kísérleti bemutatókat Brüsszelben is nagyon élvezte a közönség, örülünk, hogy most a győriek is újra belekóstolhatnak ebbe a nem mindennapi világba” – mondta el a Győr+ kérdésére Grászli Bernadett múzeumigazgató.

A szombati rendezvény is rendkívüli élményeket tartogatott, melyek 15 órakor kezdődtek. Az érdeklődőket kísérleti bemutatókkal, és azokhoz kapcsolódó barkácsolási lehetőséggel várták egészen 17 óráig a győri Városház Téren, de azok se csüggedjenek, akik lemaradtak a nyitó napról. Tárlathoz kapcsolódó foglalkozásokkal egész héten találkozhatunk 11 és 17 óra között.

Szöveg: Bajzát Zsuzsi
TV szerkesztő: Bajzát Zsuzsi, Pulai Sarolta

likeold
a fb oldalunkat