Győrbe érkezik a világhírű hegedűművész, Mága Zoltán

Győr+
2024.06.01. 12:35
Hirdetés

Június 8-án egy felejthetetlen zenei élményben lehet része mindazoknak, akik kilátogatnak az Audi Arénába, ugyanis az idén 50 éves, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész - többek között Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Kaposvár és Pécs mellett - városunkat választotta “50 év 50 koncert” elnevezésű, ötven állomásos turnéja egyik helyszínéül.

Mága Zoltán karitatív célokat is megvalósító, „50 év 50 koncert” sorozata az idei év első estéjén, a Budapesti Újévi Koncertjén indult útjára és április végén Budapesten, az MVM Dome-ban 16 ezer fős közönség előtt tartotta ünnepi, jubileumi gáláját. Az elmúlt hetekben Magyarország számos településén is nagy sikert aratott koncertjeivel, amelynek legfontosabb társadalmi üzenete a békéért történő közös kiállás volt és az, hogy támogatást nyújtsanak a hátrányos helyzetű, elsősorban állami gondoskodásban élő gyermekek számára.

Az előadás tematikáját a Liszt Ferenc-díjas és Prima Primissima díjas hegedűvirtuóz megkapó története és közel négy évtizedes művészi pályája adja. Megtudhatjuk, hogyan jutott el egy szegény zenészcsaládból odáig, hogy királyoknak, pápáknak, elnököknek játsszon.
A gálaműsoron színpadra lép a Nemzet Színésze címmel kitüntette Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színészlegendáink, a Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész Esztergályos Cecília, a Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész díjjal kitüntetett Voith Ági és a Kossuth-díjas, érdemes művész Koncz Gábor is. A győri közönséget megörvendezteti majd Bangó Margit Kossuth-díjas énekes, Sümegi Eszter Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész operacsillag, valamint a Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész Molnár Levente is egy-egy különleges produkcióval.
Találkozhatnak Magyarország egyik legjobb és leghíresebb női DJ-jével, DJ Yaminával, valamint az Ismerős Arcok zenekar énekesével, Nyerges Attilával. A különleges gálakoncerten közreműködik továbbá a Budapest Dal verseny győztes, platinalemezes énekes, Mága Jennifer és a New York-i Juilliardon tanuló és számos nemzetközi hegedűversenyt megnyert Ifjabb Mága Zoltán is.

A zenei repertoár igazi különlegességeket tartogat még a könnyűzene kedvelői számára is, hiszen olyan világslágerek feldolgozásai is felcsendülnek majd, mint a Bella Ciao, vagy a Rolling Stones klasszikusa, a Paint it black.

A koncert célja nem csak a felhőtlen szórakozás lesz, hiszen a jótékonykodás is jelentős hangsúlyt kap majd. Mága Zoltán azt a rendkívüli felajánlást tette, hogy a koncert bevételéből támogatja a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház koraszülött osztályát.

Ha Ön is szeretne részese lenni ennek a páratlan élménynek, kattintson a hivatkozásra!

(x)

Kapcsolódó témák: #hirdetés | #koncert |