Hirdetés
Első forduló

Győr750 verseny az Arrabona EGTC szervezésében

Fotó: Arrabona EGTC
Győr+
2021.10.07. 20:47

Győr 750 verseny! Ebben az évben ez nem egy kiemelkedő és ritka szókapcsolat, de az Arrabona EGTC (magyarul: európai területi együttműködési csoportosulás) életében mindenképp egy szokatlan és ritka, ám annál élvezetesebb esemény sorozatra utal.

Hirdetés

Az Arrabona EGTC nyertes TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01590 azonosítójú pályázata keretén belül egy olyan versenysorozatot szervez a középiskolás korosztály számára, amely során a sport, a kultúra és a kreatív gazdaság területén is összemérhetik tudásukat, ügyességüket és kreativitásukat a fiatalok.

Ennek a versenynek az első fordulója zajlott le 2021. szeptember 30-án délután az Aranypart II-n 90 gyermek, kísérők és képzett vízi túra vezetők részvételével.

Hirdetés
Fotó: Arrabona EGTC

Kora délutántól érkeztek a 10 fős csapatok, akik egy előzetes kvalifikációt követően kerültek be az első fordulóba. Regisztráció után átvehették a csapatpólókat és a Győr 750 logóval ellátott ajándékokat, majd rövid oktatás után megkapták a mentőmellényeket és irány a víz.

Kenukból összekapcsolt katamaránokban kellett egy rövid szlalompályán végig menniük a lehető legrövidebb idő alatt. A kezdeti izgalmak helyét szép lassan átvette az összpontosítás és a közös gondolkodás, a csapatmunka, majd végül a küzdés és a versenyszellem.

Mind a 9 csapat sikeresen teljesítette a pályát – némelyik kissé elázott közben -, így különösen jól esett a forró tea és hasznos volt a váltóruha.

Fotó: Arrabona EGTC

A vízen eltöltött egy óra alatt megtapasztalhatták, milyen nehéz, ugyanakkor szórakoztató is csapatban, együttműködésben dolgozni.

A feladatok összeállításában, a versenyfordulók megvalósításában az Arrabona EGTC együttműködik Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft-vel, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Térrel, a Győri Szakképzési Centrummal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kézilabda Szövetséggel, és a GreenEx Szigetközi Szabadidős és Rekreációs Egyesülettel.

Fotó: Arrabona EGTC
A vizes fordulóból 5 csapat jutott tovább, akikre további izgalmas és kreatív feladatok várnak az elkövetkezendő hónapokban.

Forrás: Arrabona EGTC

Kapcsolódó témák: #Győr750 | #középiskola | #verseny |
likeold
a fb oldalunkat