Győr város vezetése tisztán, átláthatóan köt szerződéseket

Győr+
2023.02.17. 20:13

Az elmúlt napokban álhírek, félrevezető információk jelentek meg egyes sajtófelületeken, az azokban szereplő állításokat a szerződések megrendelője és a tények is cáfolják.

Három cég neve került nyilvánosságra, mint akikkel egyes személyek véleménye szerint gyanús szerződéseket kötött volna Győr polgármestere.

Nem igaz, hogy bármilyen keretmegállapodást írtam volna alá a Strabag, a KIFÜ-KAR és Vill-Korr cégekkel. Az elődöm, Borkai Zsolt polgármestersége idején kötött, ezen szerződések megrendelője ráadásul nem Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, hanem Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete – közölte a városvezető, dr. Dézsi Csaba András.

Ennek a szervezetnek az igazgatója, Máté-Tóth Péter – mint a megrendelő képviselője – félreolvasásból fakadó tévedésnek látja azt a kijelentést, miszerint a beruházási, fenntartási és felújítási tevékenységeket végző vállalatok 1500 közbeszerzést nyertek volna el.

„Az 1500-as szám a különálló megrendelések nagyságrendje, amelyen belül minden egyes megrendelés külön munkát tartalmaz” – mutatott rá az igazgató.

„A jelenlegi polgármester semmiféle keretmegállapodást nem írt alá ezekkel a cégekkel, hiszen ezeket a keretmegállapodásokat még elődje, Borkai Zsolt polgármesteri ciklusa alatt kötötték, 2018-ban – erősítette meg a tényeket Máthé-Tóth Péter, Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének vezetője.

Amint látható, félreértések, tévedések vezettek oda, hogy némelyek valótlan információkat terjesztenek Győr város vezetéséről. Ahogy eddig, úgy a továbbiakban is nyitottan áll Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a jó szándékú érdeklődők, a hiteles tájékoztatást szolgáló sajtómunkatársak rendelkezésére.