Győr és Ingolstadt találkozásai

Fotó: Rózsa Tamás
Győr+
2019.09.27. 13:53

Szokatlan szemszögből fedezhetjük fel Győrt és Ingolstadtot egy csütörtökön este nyílt kiállításon: a Győr+ Média fotóriportere, Marcali Gábor és a német Andre Mennesker egymás városait fényképezték, hogy aztán megmutassák, milyen sok hasonlóság van a települések között. Találkozások a Magyar Ispitában.

Hirdetés

Összesen hatvan fotót állított ki a két alkotó a Magyar Ispita termeiben. Az elrendezéssel, s a feliratok hiányával a felfedezés mellett játékra is invitálják a látogatókat, hiszen első ránézésre nem feltétlenül derül ki, hogy mit ábrázol a fotó, de még azt sem sejteti, melyik városban készülhetett. A Találkozások címet viselő kiállítás a két testvérváros épített szépségeit, érdekességeit örökítette meg.

A tárlat megnyitóján dr. Fekete Dávid alpolgármester felidézte, Győr és Ingolstadt testvérvárosi kapcsolata évtizedes múltra tekint vissza, amely során számos közös projekt született a hasonló méretű és gazdasági szerkezetű településeken. A kiindulópontot természetesen az Audi jelentette, hiszen az anyavállalat székhelye a bajor település, ám ahogy telt az idő, s egyre jobban megismerték egymást a városok képviselői, úgy fedeztek fel újabb és újabb kapcsolódási pontokat.

„A testvárosi kapcsolatok egyik lényege pedig, hogy ne csak a városvezetők találkozzanak, hanem a polgárokat is közelebb hozzuk egymáshoz. A kultúra is egy ilyen kapocs lehet, ezúttal a két kiváló fotóművész perspektíváján keresztül fedezhetjük fel a két várost. Ezúttal épületeket és azok részleteit fotózták, de tudjuk jól, hogy egy város nem csak épületekből áll, sokkal inkább a polgárokból, akik a várost építik” – hangsúlyozta dr. Fekete Dávid.

A megnyitón Jürgen Köhler, Ingolstadt kulturális referens helyettese elmondta, fontosnak tartja, hogy a győri és az ingolstadti fiatalok között is cserekapcsolatok létesüljenek.

„Nagy öröm, hogy a városaink között már négy testvériskolai kapcsolat is létrejött. A kultúra területén eddig is voltak kapcsolódások, fotós csereprogramunk azonban még nem volt.

Reméljük, ezek a fotók inspirációt jelentenek az itt élőknek, hogy megismerjék Ingolstadtot, amit Gábor fotóin keresztül én is újra felfedezhetek” – tette hozzá.

A tárlat október 20-ig látható a Magyar Ispitában.

Szerző: Zoljánszky Alexandra
Tv-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #fotókiállítás |
likeold
a fb oldalunkat