Győr büszkeségei

Földvári Gabriella
2022.08.22. 16:55

Az államalapítás és államalapító Szent István királyunk emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából győriek is részesültek állami kitüntetésben.

A Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést vehette át dr. Lukács Eszter közgazdász, a Széchenyi István Egyetem nemzetközi rektorhelyettese, valamint a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Nemzetközi és Elméleti Gazdaságtan Tanszékének egyetemi docense és Nemzetközi Programok Központjának nemzetközi rektorhelyettese.

Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetésben részesült Pálfalvi Gábor rádiós újságíró, szerkesztő, író, sportvezető, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Bozsik-programjának volt kisgyermek-projektvezetője, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) bizottsági elnöke, a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány alapító elnöke, a Győri Ovifoci Klub alapító társadalmi elnöke.

Magyar Ezüst Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést kapott Ferenczyné Takáts Katalin, a Győri Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumának igazgatóhelyettese. Magyar Bronz Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést érdemelt ki Krokker András, a Győri Balett világosítója.

Hagyomány, hogy a Mesterségek Ünnepét rendező Népművészeti Egyesületek Szövetsége is átadta kitüntetéseit a hétvégén: az Év mesetere díjat: Káldi Károly fazekas mester, a Kisalföldi Népművészek Egyesületének tagja érdemelte ki.

Kapcsolódó témák: #kitüntetés | #ünnep |