Elstartolt az idei nyár

Győr a legjobbat érdemli!

Farkas Mónika Fotó: O. Jakócs Péter
2023.06.09. 09:37

„Győr a legjobbat érdemli!”- hangzott a méltatás a Melody Maker énekesétől, Bebétől. A csütörtök esti nyárnyitó szimfonikus szuperkoncert nagyot robbant, talán nem véletlen, hisz aki a Győri Filharmonikus Zenekart választja, az nem hibázhat.

Bruno Mars, Donna Summer, Michael Jackson, Tina Turner – csak néhány név a kétórás repertoárból. Mindenki számára ismert, felejthetetlen slágerekkel töltötte meg az eső áztatta nehéz éjszakát a Melody Maker és a Győri Filharmonikus Zenekar közös crossover koncertje a Dunakapu téren. A színes, szélesvásznú, minden szempontból profi bemutatkozás a győri közönség előtt elsőként debütált, a POP, ROCK, DISCO, FUNKY című program ugyanis közös turnéjuk nyitóeseménye volt.

A Melody Maker zenekart a 90-es években indult sikeres sztárzenekarok tagjai alapították. Bebe, Glatz Gábor, Kató Zoltán a Back II Black tagjai voltak, Bedhy a Bestiák, Gajdos Attila Julian a ShyGys, Németh Gábor Némó a Club 54 csapatait erősítették. Jülek Tamás számos zenekar, többek között az R-Go gitárosa volt, illetve a csapat tagja Nyemcsók Bence billentyűs.

A sikeres együttműködés receptje mindig ugyanaz: profizmus, elhivatottság, egymás tisztelete. A felhangzó magyar és külföldi slágerek medley, azaz egyveleg formájában szólaltak meg, a Rácz Márton karmester vezette ötvenfős Győri Filharmonikus Zenekar ismét helytállt. A James Bond filmzenék, a Szimfonikus ABBA program után a társulat vadonatúj innovációja az együttes szakmaiságát, alázatát és nyitottságát bizonyította.

A dramaturgia fontos része a 120 perces programnak, a zene mellett a vizuális élménynek is meghatározó szerepe van. Összehangoltan működik a látvány- és zenevilág, a színpadi koreográfia, a fény- és hangtechnika, a néző egy minden részletében kidolgozott rendkívüli előadás részesévé vált.

Galéria: O. Jakócs Péter