Hirdetés
Mikulás nap

Gyárvárosba hóesésben érkezett a Télapó

Fotó: Vig Norbert
Földvári Gabriella
2021.12.05. 18:31

Háromszáz gyermeknek szerzett örömöt Hajtó Péter önkormányzati képviselő vasárnap, Mikulás nap alkalmából, akihez Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő csatlakozott Gyárvárosban, a Mátyás téren tartott ünnepségen

Hirdetés

Gyárváros, Likócs, Jancsifalu tíz év alatti gyermekeinek szervezett Mikulás-ünnepséget Hajtó Péter, amelyre összesen háromszázan regisztráltak. A Mátyás téren Sík Frida, a Győri Nemzeti Színház színésze Mikulásváró programmal szórakoztatta a gyerekeket, a hóesésben maga a Télapó is megérkezett, aki ajándékcsomagokat adott át a kicsiknek.

Fotó: Vig Norbert

Városrészenként száz-száz csomag talált gazdára. Mivel Hajtó Péter körzetéhez Jancsifalunak csak az északi része tartozik, így az ott élő gyerekeket is a gyárvárosi ünnepségre hívták, majd Likócson is ajándékokkal lepte meg a kicsiket. A csomagok – amelyeket előző este a feleségével közösen rakott össze – gumicukrot, nyalókát, csokit és üdítőt rejtett.

Fotó: Vig Norbert

„Kedveskedni szerettem volna a választókörzetemben élőknek, az ünnep alkalmából találkozni, beszélgetni, jól érezni magunkat, közösséget építeni. Önkormányzati képviselőként az a dolgunk, hogy beszélgessünk az emberekkel, mert ezáltal tudjuk fejleszteni a városrészt.” – fogalmazott a politikus.

Fotó: Vig Norbert

Simon Róbert Balázs elmondta: közszereplőként a Mikulás-ünnep a jótékonykodást jelenti számára, amiből idén is kiveszi a részét. Így volt ez ma is, délelőtt a színház előtti városi ünnepségen vett részt, ahová almát vitt a gyerekeknek, a gyárvárosi programra pedig adventi naptárakkal érkezett, amit kiosztott a kicsiknek. „Ezek azok a pillantok, amelyekért érdemes képviselőnek lenni.”

Fotó: Vig Norbert
Az ünnepség résztvevőit a hideg időben forró teával és forralt borral is megkínálták a szervezők.

A városrészben a jótékonykodás nem ért véget, a Hajtó Péter körzetében élőknek lehetőségük van még fenyőfára , valamint a fa díszítéséhez szükséges gömbdíszekre is regisztrálni.

Fotógaléria 1: Vig Norbert

Fotógaléria 2: A Mikulás Likócson – Fotógaléria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #advent | #mikulás |
Hirdetés