Gyártási technológia fejlesztése a Győri Szeszgyárban

Győr+
2023.09.15. 15:16
Hirdetés

A fejlesztés fontos célkitűzése, hogy a Győri Szeszgyár és Finomító Zrt. termelési folyamatai a kitűzött stratégiai céljainak megfelelően teljeskörűen automatizálva legyenek. A projekt során beszerzendő két folyamatirányító berendezés közül az első a már elavult vezérléssel rendelkező fermentáció automatikus működését valósítja meg, míg a második a desztillálás folyamatában váltja ki a 78-80-as évekből származó szabályzókat és a nagyfokú kézi működtetést.

A fermentáció és a desztilláció technológiáját működtető folyamatirányító berendezés hatására ezek a technológiák stabilabban, az elvárt technológiai paramétereket jobban, pontosabban tartva fognak működni. A Győri Szeszgyár és Finomító Zrt. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül, 227,93 millió Ft, az európai unió által támogatott, feltételesen vissza nem térítendő támogatásra jogosult.

A fermentációs és desztillációs technológia folyamatirányító berendezésének üzembe helyezésével a következő eredményeket, célokat szeretné a Győri Szeszgyár és Finomító Zrt. elérni:

Fermentációs technológia esetében: rendelkezésre állás, üzembiztonság növelése; élesztő szaporodás, cukor alkohol konverzió stabilitásának növelése, javulása; rugalmas alapanyag kezelés; kézi mérések megszűnése, alapanyag adagolás optimalizálása

Desztillációs technológia esetében: teljesen automatizált gyártási folyamatok; a technológiai paraméterek optimális értéken tartása; hőenergia megtakarítás; mindig a megfelelő minőség gyártása

Fontos és kiemelendő, hogy a Győri Szeszgyár és Finomító Zrt. kizárólag saját fejlesztésű termékeket gyárt a termékfejlesztéseket célzó innovációs tevékenysége folyamatos. 

Az Ipar 4.0 révén nemcsak a terméke minőségét tudja javítani és ezáltal a világ élvonalába tartozó minőséget előállítani, hanem az energia felhasználásukat is csökkentik és az automatizálás révén a működés is sokkal stabilabb lesz, a környezeti kibocsátások további csökkenése mellett.

(X)

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győri Szeszgyár |