Hirdetés
Rendőrmotoros biztonságtechnikai tréning

Gyakorlás, hogy a motorozás tényleg felhőtlen szerelem legyen!

Fotó: Marcali Gábor
Havassy Anna Katalin
2022.03.31. 20:05

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság és a Four Rivers Chapter összefogott, hogy biztonságosan induljon az idei motoros szezon. Egy közös motoros tréninget hirdettek meg, ahol rengeteg gyakorlati és elméleti tudásra tehet szert az, aki idejében regisztrál.

Hirdetés

A rendezvényt április 9-én, 8.45-re hirdették meg szervezők, akik mögött hatalmas közlekedési tapasztalat áll. A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Balesetmeglőzési Bizottság munkáját nem kell külön bemutatni, hiszen a Győr+ Média is folyamatosan beszámol a különféle prevenciós akcióikról, előadásaikról. Sokat tesznek azért, hogy felhívják a figyelmet a biztonságra és hogy az aszfalton soha nem vagyunk egyedül. A Four Rivers Chapter pedig ismert jótékonysági és közösségépítő megmozdulásaikról, társadalmi felelősségvállalásukról és arról, hogy ahol csak megjelennek, a biztonságos, felelős motorozást hirdetik. Tagjaiktól is megkövetelik a fegyelmezett közlekedést, s amerre járnak hirdetik: a motorozás szerelem és a legjobb, ha tényleg egész életen át tart!

A tavasz beköszöntével egyre többet tolják elő a vasakat a garázsokból és pattannak újra nyeregbe, hívja a motorost a táj, a szerpentin, a túrázás. Aki nem próbálta, csak elképzelni tudja milyen feltöltődés, kikapcsolódás róni a kilométereket a kedvencünkkel. Állítólag a motorozás is olyan mint a biciklizés: nem lehet elfelejteni. Lehet ezzel vitatkozni, azonban nem árt évről-évre újra felfrissíteni a tudást, mert a hosszú pihenők alatt nem csak a motort csípheti meg a rozsda, hanem bizony a sofőrt is. Fontos a szinten tartás, a mindig változó útviszonyok és a szeszélyes időjáráshoz való alkalmazkodás is. Tisztában kell lenni azzal milyen a hirtelen fékezés a nedves vagy éppen homokos úton, milyen, amikor a gumi elveszti a tapadását, és még hosszasan lehetne sorolni. Hiába tehát sok-sok megtett kilométer, az ismétlés és a gyakorlás soha nem haszontalan és főleg nem szégyen. Haladóknak sem, pláne nem kezdőknek! Persze megfelelő és biztonságos körülmények között, profi instruktorok segítségével.

Hirdetés

Erre lesz most lehetősége annak az 50 motorosnak, akik leadták előzetes jelentkezésüket a HOG erre kialakított felületén. Szükséges volt a regisztráció, hiszen a férőhelyek száma véges, az érdeklődés pedig mindig hatalmas. Ami egyébként nem csoda, mert a legjobbaktól, jó hangulatban, jó társaságban és igencsak komoly technikai tudást igénylő pályán pallérozódhatnak a benzingőz szerelmesei.

Az oktatást ugyanis képzett motoros rendőrök vezetik majd, akiknek folyamatosan toppon kell lenniük a közlekedési szituációk és veszélyeket illetően is. A tanpályán és az életben is számos esettel találkoztak már, így elméletben és gyakorlatban is a legjobbat nyújtják az érdeklődőknek. Ezért az áprilisi szombaton kettő vezetéstechnikai pályát is kiépítenek a szervezők a közlekedési rendőrök segítségével. A zavartalan helyszínt az Audi Aréna Győr autóbusz parkolója adja majd, s az itt kialakított két pálya lehetőséget ad majd a kezdő és a haladó sofőröknek is gyakorlásra.

A legfontosabb pedig talán az: itt semmi sem lesz ciki, kérdezzen bátran bárki, próbálgassa a motorkerékpárt, a tudását védett, biztonságos körülmények között! A közút ugyanis nem versenypálya, felelősek vagyunk egymásért és magunkért is! Na meg ahogy a balesetmegelőzési szlogen is szól: Mindenkit hazavárnak!

A témáról a Győr+ Rádióban is szó volt, a beszélgetés itt hallgatható vissza:

Kapcsolódó témák: #baleset-megelőzés | #közlekedés | #motorozás | #tavasz |
likeold
a fb oldalunkat