Guinness-rekordkísérlet győri tűzoltókkal

Szigeti Sándor Fotó: GYÖTE
2023.05.08. 11:56

Egynapos, kereken 24 órás Guinness-rekordkísérleten vett részt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület két tagja.

A Magyar Tűzoltósport Egyesület szervezésében megrendezett esemény célja nem más volt, mint megdönteni a 24 órás tűzoltó lépcsőfutás magyar és világcsúcsát teljes védőfelszerelésben. A Semmelweis Egyetem budapesti, 22 emelet magas elméleti tömbjében megrendezett az országos viadalra a szentiváni önkéntesek Marcalvárosban készültek fel: „Az egyik barátnőm egy tízemeletes társasházban lakik Marcalvárosban, az épületnek van magasföldszintje is, így az éppen tizenegy emelet. Öt hétig készültünk, először még védőfelszerelés nélkül, majd teljes védőfelszerelésben” – mondta Kertai Melinda, a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület alelnöke.

„A fáradtság szó nem igazán írja le azt az érzést, amit az ember ilyenkor megtapasztal. Az első edzések után a kocsiba szállva még a kuplungolás is nehezen ment, annyira besavasodott és remegett a lábam. De megérte, hiszen Hodos Norbert Sándor bajtársammal végül 44 emeletet küzdöttünk le” – tette hozzá a kétgyermekes családanya.

A budapesti rekordkísérleten 24 óra alatt 115 tűzoltó futott, nem kevesebb, mint 304 alkalommal. Összesen 6.688 emeletet és 140.144 lépcsőfokot tettek meg. A kísérlet sikeres volt, a magyar csúcsot már bejegyezték, amely hamarosan hivatalos Guinness-világrekord is lehet.

„Az biztos, hogy lesz majd mit mesélni az unokáknak. Tűzoltó-lépcsőfutásokat időről időre szoktak ugyan rendezni, de az ilyen 24 órás kihívás nagyon ritka, ezért is döntöttünk úgy, hogy részt veszünk rajta” – tette hozzá Kertai Melinda.

Kapcsolódó témák: #guiness rekord | #Győrszentiván | #tűzoltók |