Hirdetés
GYHG

Gázpalack, betontömb nem a kukába való!

Győr+
2022.08.06. 15:28

A Katasztrófavédelem munkatársai oltották el azt a tüzet, amely a múlt héten Győrben, a Török István úti szelektív sziget fémgyűjtő edényének ürítésére érkező kukásautóban keletkezett.

Hirdetés

A vészürítést követően az áthűtött rakományban magas nyomás alatt lévő, robbanékony hajlakkos spray-k maradékait és megolvadt hajszárítót is találtak a GYHG munkatársai. Korábban a családi házas övezetben kellett rakománygyulladás miatt vészürítést végezni a cég munkatársainak. Mindkét esetben olajoskanna és egyéb éghető anyag került a lakossági kukába, ami a hulladékgyűjtő edények ürítését követően begyújtotta a rakományt. A napokban az egyik családi ház előtt egy lakossági kukába pedig egy gázpalack volt beállítva, az ingatlan használója úgy gondolta, a kukásautó elszállítja azt. A rakodók figyelmességének köszönhetően szerencsére nem történt újabb tűzeset.

Komoly kárt tudott volna okozni a hulladékgyűjtő autóban az a betontömb is, amit egy cég telephelyén a kommunális szemét gyűjtésére kihelyezett konténerbe tettek. A konténer ürítésekor ezt észrevették a dolgozók. Egyik esetekben sem keletkezett anyagi kár és környezetszennyezés sem, ugyanakkor a GYHG felhívja a figyelmet a hulladékgyűjtő edények helyes használatára.

Hirdetés

A közszolgáltató arra kéri a használókat, hogy a kukába csak azt a hulladékot dobják be, amire az adott edény rendszeresítve van. A hulladékkezelés, gyűjtés témájában segítséget kaphatunk a Hulladék112 applikációban.

Szöveg: GYHG

Kapcsolódó témák: #GYHG | #hulladékkezelés |
likeold
a fb oldalunkat