Közlekedés

Gázolás miatt késnek a vonatok a győri vasútvonalon

Illusztráció: MTI/Varga György
MTI
2021.03.31. 12:55

Halálra gázolt egy embert a vonat szerdán a Fejér megyei Szár megállóhelyen, ezért késnek a vonatok - közölte a Mávinform és a mentőszolgálat az MTI-vel.

Frissítés: 19.45: Csak késő estére állhat helyre a menetrend az érintett szakaszon.

Frissítés: 19.35: Almásfüzitőnél 19:25-től már működik a biztosítóberendezés, Tata és Komárom között közlekedhetnek a vonatok. Korlátozások még várhatók. A késő esti órákra állhat helyre a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon.

Komárom és Tata között várakoznak a vonatok, mert Almásfüzitőnél meghibásodott a biztosítóberendezés. A Budapest-Győr vonalon jelentős 60-80 perces késések is várhatók.

Befejezték a helyszínelést a szári balesetnél. 16:20-tól Bicske és Szárliget között már mindkét vágányon közlekednek a vonatok. Várhatóan az esti órákban helyreáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon.

A Mávinform a honlapján azt írta: megnő a menetidő a győri vasútvonalon, mert elgázolt egy ember a vonat Szár megállóhelyen. A helyszínelés ideje alatt Szárliget és Bicske között a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek, a menetidő 20-30 perccel meghosszabbodik a Budapest-Győr vonalon.

A baleset miatt a Déli pályaudvarról Oroszlányba 11.50-kor és onnan a Délibe 13.47-kor induló vonat szerdán nem közlekedik – tették hozzá.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI megkeresésére azt írta: az elgázolt ember meghalt.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a gázoló vonat utasaiért mentesítő járat érkezik, az átszállást a tűzoltók segítik.

A késések csökkentése érdekében változásokat vezettek be a vonalon:
• Győrből a Déli pályaudvarra 9:40-kor indult S10-es vonat Budapest-Kelenföldig közlekedik,
• Oroszlányból a Déli pályaudvarra 10:47-kor elindult S12-es vonat Tatabányáig közlekedik,
• a Déli pályaudvarról Oroszlányba 11:50-kor induló S12-es vonat nem közlekedik,
• a Déli pályaudvarról Győrbe 12:20-kor induló S10-es vonat Budapest-Kelenföldről indul, az utasok a Déliből Százhalombattára 12:25-kor induló S40-es vonattal utazhatnak, melyről biztosított az átszállás,
• Oroszlányból a Déli pályaudvarra 12:47-kor induló S12-es csak Tatabányáig közlekedik,
• a Déli pályaudvarról Oroszlányba 12:50-kor, 14:50-kor induló S12-es vonat csak Tatabánya–Oroszlány között közlekedik,
• Oroszlányból a Déli pályaudvarra 13:47-kor induló S12-es nem közlekedik.

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #MÁV | #tömeg |