A Rotary hétvége második napja

Fröccs, rock, örömtánc

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2021.07.17. 20:35

A szervezők, de a szórakozni vágyó győriek is egész nap az időjárás előrejelzést figyelték, megtarthatók lesznek a szombati programok, az esti Republic nagy koncert.

A szombat délutáni program az SFV fellépésével indult.

Fotó: Ács Tamás

A koncert után örömtánc következett a Bronsis Tánciskola közreműködésével. Dukai Gábor a tánciskola művészeti vezetője a Rotarys szervezőkkel közösen úgy gondolta, hogy a Jerusalema tánckihívásnak itt a helye a Fröccsnapkon.

Fotó: Ács Tamás

A tánckihívás azzal a céllal jött létre, hogy így mondjunk köszönetet az egészségügyi dolgozóknak, és mindenkinek, aki részt vett a COVID elleni harcban, hálát tudjunk adni, hogy akik elkapták a vírust és felépültek belőle közöttünk vannak, illetve emlékezzünk meg szeretteinkről, akik sajnos nem élték túl azt.”

A Bronis bemutatóját követően a résztvevők apraja nagyja együtt örömtáncolt a profikkal.

Kora este már a fröccskínáló faházaknál is jó volt a hangulat: társaságok beszélgettek, iszogattak. A tegnap esti hömpölygő tömeg után ma is azt várják a rotarysok, hogy sokan érkeznek a Dunakapu térre.

Fotó: Ács Tamás

Bella Tamás, Győri Rotary Klub tagja, főszervező portálunknak elmondta, idén a Cseri pincészet borait kínálják, valamint némi Villányi bort is kóstolhatnak a náluk megállók.

A klubok ezúttal a saját környékük borait hozták el Győrbe, – így a soproniak soproni bort, az ő rozéjuk azonban már pénteken elfogyott akkora volt rá a kereslet. Kétségkívül a legnépszerűbb a rozé az idén. A főszervező elmondta, mintegy öt millió forint bevételt prognosztizálnak, melyből egy millió forinttal, a hagyományokhoz híven a Kazinczy Szép Magyar Beszéd Verseny jövő évi megrendezését kívánják támogatni.

Fotó: Ács Tamás

2010-ben a somlói juhfarkkal meghódítottuk a Győri Fröccsnapokat, azóta évről évre eljövünk, szívesen jótékonykodunk és népszerűsítjük a somlói borokat” – mesélte Végh Gusztáv, a Somlói Borlovag és Pálinkaklub győri főkonzulja, aki somlói születésű, de győri rotarys. Fröccsnek rizlinget kínálnak, mert mint a szakember mondja, ez a fröccs alapbora, de a mai trendeknek megfelelően rozéval is szolgálnak.

A Pannonhalmi Rotarysok Pécsinger János tagtársuk boraival érkeztek a vörös csibésszel és olaszrizlinggel. Húsz fajta közül választották ki azt a két bort, amely szerintük a legjobb minőségű. „Mindent, amit kínálunk, a tagtársaink adományaiból van. A bor mellett sütemények, zsíroskenyér is kapható. Fontos nekünk a jótékonyság, a Fröccsnapok számunka egy közösségépítő feladat is, amitől erősebbek leszünk, és nemes ügyek mellé állunk” – hangsúlyozta Balogh László, az EC Pannonhalma soros elnöke.

Az esti programban műsorváltozás történt, Török Ádám helyett, aki a napokban stroke-ot kapott, a Name Projekt lépett a színpadra.

Fotó: Ács Tamás

A Republic nagykoncert 21 órakor kezdődik.

Ács Tamás galériája

Kapcsolódó témák: #fröccsnapok |