15 éves a bevásárlóközpont

Fotókon az Árkád története

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2021.10.27. 16:26

Mekli Zoltán az elmúlt 15 évben készített mintegy 40 ezer fotója közül választott ki több mint kétszázat, az Árkádban szerdán megnyílt tárlatra. A képek a bevásárlóközpont megszületésétől napjainkig követik nyomon az Árkád életet, jelesebb eseményeit.

A 750 éve királyi város Győr és a 15 éves Árkád közös kiállítás sorozatot szervezett idén a bevásárlóközpontban. Elsőként a 75 éves Hild József Építőipari Technikum, majd a Rómer Múzeum, később a győri Levéltár, és a 40 éves Győri Tánc és Képzőművészeti iskola mutatkozott be egy-egy tárlattal. Szerdától november 14-ig a házigazda mutatja be 15 éves történetét Mekli Zoltán fotói segítségével.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester a megnyitón hangsúlyozta: példaértékű az együtt gondolkodás, a kultúrmisszió az önkormányzat és az Árkád között, melynek célja, hogy láthatóvá tegyük értékeinket, kincseinket, történelmünket, múltunkat az érdeklődők számára. „Szűk Norbert barátom elmélete volt, hogy ha az emberek nem mennek be a múzeumokba, akkor az alkotásokat kell kivinni oda, ahol láthatják azokat. Ez úgy tűnik, működik.” – fogalmazott a polgármester.


A tárlat egyben egy kordokumentum is, amely nem csak az Árkád, de a város történelméhez is hozzátartozik.  Az Árkád az egyik legfontosabb bevásárlóközpont a városban, ami egyben találkozóhely is a győriek, az idelátogató turisták számára – zárta gondolatait dr. Dézsi Csaba András.  

A bevásárlóközpont annak idején egy családbarát centerként indult, ennek a missziónak eleget téve próbálunk a mai napig szerves része lenni a városnak”. – erről Nagy Imre centermenedzser beszélt. Az Árkád 14 hónap alatt épült fel 30 milliárd forintos beruházásból, a befektetők 30-35 éves megtérülési időszakkal számoltak. A régió legnagyobb centereként a győri bevásárlóközpont a kezdetektől sikeres, évente hat millión látogatják. A pandémia alatt a nagyrendezvények helyett, kisebb programokat szerveztek, ennek része volt a kiállítás sorozat is, ahol a város értékeit ismerhették meg a látogatók.

Fotó: Ács Tamás

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid
Kapcsolódó témák: #árkád | #fotókiállítás | #galéria |