Forgalomkorlátozás a Kálóczy térnél

Szerző és fotó: Pannon Víz Zrt./Borsi Viktória
2024.02.24. 16:15

Az elmúlt időszakban megemelkedett talajvízszintek által okozott nyomásnövekedés az elöregedett vezetékeken meghibásodásokat idéztek elő Győrben több helyen, köztük a Kálóczy téren is.

A helyreállítási munkákat jelentősen nehezítette és hátráltatta a hosszas magas talajvízszint, így a Pannon-Víz Zrt. ideiglenes szennyvízátemelő segítségével biztosítja – a meghibásodás óta, a javítási munkák elvégzéséig – a helyszínen a szolgáltatást.

A szennyvíz-gerincvezeték meghibásodása miatt rekonstrukciós munkák kezdődnek tervezetten február 26-tól a Kálóczy tér északi oldalán.

A felújítás ideje alatt forgalomkorlátozásra és közlekedési változásra kell számítani az érintett területen. A rekonstrukciós munkák miatt lezárják a Széchenyi István Egyetem felől a körforgalom és az idősek otthona közötti szakaszt.

A Kálóczy téren az idősek Otthona és a Rónay u. közötti részt kétirányúsítják, ami a Rónay Jácint utcáról lesz megközelíthető zsákutcaként.

A rekonstrukciós munkák miatt ideiglenesen változik a buszközlekedés is, amely a 6-os, 9-es és 29-es járatokat érinti.

A forgalomkorlátozás ideje alatt a 6, 9, 29 számú helyi autóbuszjáratok nem térnek be a Kálóczy térre, helyette a 6-os jelzésű autóbuszok Kismegyer irányába, a 9 és 29 számú buszok a Révai Miklós utca irányába a Kálóczy tér–Hédervári út körforgalomban történő megfordulás után a Rónay Jácint utcán keresztül közlekednek. Kimaradó megállóhely a „Kálóczy tér” elnevezésű megállóhely, helyette a „Széchenyi István Egyetem” megállóhelyet tudják használni az autóbusszal közlekedők. A munkák várhatóan néhány hetet vesznek igénybe.

Kérjük, közlekedjenek körültekintően a munkavégzés ideje alatt az érintett területen! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Kapcsolódó témák: #forgalomkorlátozás | #pannon-víz |