A Kenvéd Kft. 5 millió forintot adományozott a Győri Segélyalapba.

Fontos a dolgozók és családtagjaik egészségének védelme

Fotó: Marcali Gábor
Szabó Csilla
2020.05.06. 08:49

A Győri Kenéstechnikai és Felületvédelmi Szolgáltató Kft. családi vállalkozás, amelynek dr. Szakál László és két gyermeke a tulajdonosa. Cégük 5 millió forinttal támogatta a koronavírus-járvány elleni harcban a Győri Segélyalapot.

A Kenvéd Kft. családi vállalkozás, családias légkörben dolgoznak 140 munkavállalójukkal Győrben, az autóipar részére végeznek bérfelületkezelői szolgáltatást. Automata felületkezelő berendezéseik a legmagasabb autóipari követelményeknek felelnek meg. Évente több mint 80 millió alkatrészt felületkezelnek az ipar különböző területein tevékenykedő vevőik részére, több évtizedes tapasztalattal bíró szolgáltatásuk 98 százalékát az autóiparban használják fel.

Dr. Szakál László tulajdonos

Dr. Szakál László tulajdonos elmondta, elkötelezettek dolgozóik és azok családtagjainak, illetve életterünket biztosító Győr település lakosainak egészségéért.

Ezért is támogatják a Győri Segélyalapot 5 millió forinttal, hogy a koronavírus elleni védekezés még eredményesebb lehessen és a járványból győztesen kerüljünk ki valamennyien. A jótékonyság eddig sem állt távol a Kenvéd Kft. vezetőjétől és családjától, évente rendszeresen szervezetek és egyesületek révén segítették az elesetteket és a kultúrát is támogatták.

A Kenvéd Kft.-nél a járvány kezdetétől március hónapban a munkaidőkeret alkalmazásával 70 százalékos, áprilisban 30-35 százalékos teljesítménnyel dolgoznak, a munkatársak között is vannak családok, férj és feleség, testvérek vagy a szülők és gyermekeik is együtt végzik a munkát. „Az ő egészségük védelme számunkra nagyon fontos, hiszen a cégünk sikeres működésében a kollégák munkája is benne van, ahogy a nyugdíjasaink is évekig dolgoztak velünk, így mindenkire figyelünk, és támogatást biztosítunk számukra, hogy a jövőben is nálunk dolgozhassanak” – tette hozzá dr. Szakál László. Azok a munkatársaiknak, akiknél megoldható – adminisztratív, anyagbeszerző vagy üzletkötő munkakörben -, a járvány idején lehetőségük van az otthoni munkavégzésre, a cégnél pedig betartva az előírásokat, a távolságtartás mellett a védőfelszereléseket is ingyen biztosítják a munkaidőkeretben dogozóknak. Azoknak az édesanyáknak, akik iskoláskorú gyermekükkel vannak otthon, a társadalombiztosításukat és a tanév végéig minimálbért közelítő segélyt fizetnek. A tulajdonos bizakodó az autóipari prognózisok alapján, és bízik abban, hogy ez év októberére ismét elérik az első negyedéves átlagos rendelési állományi szintet.

Kapcsolódó témák: #Győri Segélyalap |