Hirdetés

Augusztustól újra Zenélő Udvarok

Győr+
2022.08.05. 12:53

A Győri Filharmonikus Zenekar tavaly nagy sikerrel indította útjára Zenélő Udvarok című sorozatát, melyben a társulat kamaraformációival és szólistáival találkozhattak a zenekedvelő győriek a város jól ismert és felfedezésre váró helyszínein.

Hirdetés

Idén vérpezsdítő és lendületes dallamokkal vette kezdetét a méltán népszerű programsorozat június 30-án az Apátúr-ház udvarán, a kamaraszimfonikus bemutatkozást Haydn és Mozart műveivel Rajna Martin vezető karmester dirigálta.

A Zenélő Udvarok következő, augusztus 9-ei Vonós duó koncertjén Bach, Telemann, Glier és Halvorsen szerzeményeiből válogat a társulat hegedűművésze, Juhász-Molnár Boglárka és cselló szólamvezetője Juhász Viktor a Magyar Ispitában. A rézfúvósok veszik át a főszerepet augusztus 17-én a Püspökvárban, a népszerű Arrabona Brass formáció lép a közönség elé 18 órától. A Várkazamata-Kőtárban a Győri Filharmonikus Zenekar Kvartettje mutatkozik be Devienne, Mozart, Hans Gál és Boismortier kamaradarabjaival augusztus 25-én. A sorozat lezáró programjában a társulat Vonószenekarának előadásában Vivaldi, Bach, Mozart és Csajkovszkij örökérvényű műveit hallgathatjuk meg. A Bencés Gimnázium udvarán felhangzó koncertet, Juhász-Molnár Boglárka közreműködésével, Berkes Kálmán művészeti vezető vezényli augusztus 30-án 19 órától.  

Hirdetés

A Zenélő Udvarok sorozat koncertjei ingyenesen látogathatóak, adományaikat szívesen fogadja a Győri Filharmonikus Zenekar. További információkat a zenekar hivatalos weboldalán (www.gyfz.hu), illetve facebook oldalán olvashatnak.

likeold
a fb oldalunkat