Újabb nehéz este elé néznek a szúnyogok

Győr+ Illusztráció: Ács Tamás
2023.05.20. 14:55

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, május 20-án, szombaton földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint a késő esti órákban dolgoznak.

A kezelések nagy része külterületen történik, de a lakott részeken is találkozhatunk a kijuttatást végző járművekkel – írja elektronikus közleményében a Győr-Szol.

Május 20-án, szombaton a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia
Rába töltés
Bécsi út- Nép út – Újváros töltés
Pinnyéd töltés
Aranypart
Újfalusi töltés
Révfalu töltés
Bácsa töltés
Győr-Károlyháza
Szentiván ártér
Likócs ártér
Likócs
Tatai úti kertek
Banai úti kertek
Sashegy
Kismegyer

ULV technológia
Szabadhegy

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad – írja a Győr-Szol.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.

A szolgáltató a Facebookon is közzétett egy felhívást:

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #szúnyoggyérítés |