Az autókat védőponyvával óvják a szennyeződésektől

Folyamatosan nyírják a füvet a közterületeken

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2023.04.22. 14:56

Megkezdődött az intenzív fűnyírási munka a város zöldterületein. Az elmúlt időszakban lehullott nagy mennyiségű csapadéknak köszönhetően a növények gyors növekedésnek indultak, ugyanakkor az eső hátráltatta is a munkát. A szárazabb időszakokat kihasználva a Győr-Szol munkatársai teljes kapacitással dolgoztak a körforgalmakban, a parkokban, a járdák, utak mellett.

A Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési Igazgatóságának koordinálásában – részben a vállalat saját állományával részben szerződéses partnerek bevonásával – zajlik az intenzív fűnyírási munka a városi zöldterületeken. A belvárosban, Gyárvárosban és Nádorvárosban kezdték a fűnyírási kör teljesítését a szolgáltató dolgozói, a munka a következő hetekben valamennyi városrészt érinti majd. A nagy teljesítményű gépeket kézi eszközökkel is kísérik, a szűkebb helyeken, például fák között, villanyoszlopok és kerítések mellett damilos kézi fűnyíróval vágják le a növényzetet. A parkolóhelyek közelében lévő zöldterületeken az autókat védőponyvával óvják a nyesedéktől és egyéb felverődő szennyeződésektől. A szolgáltató figyel arra, hogy a fűnyírás lehetőség szerint ne rontsa az utcák és járdák elvárható köztisztaságát, ezért a fűnyírókat seprőgépek kísérik, míg más helyszíneken kézi légfúvóval tüntetik el a burkolatra került nyiradékot.

A munka a tavaszi és nyári időszakban folyamatosan zajlik, a szakemberek türelmet kérnek mindenkitől: a fűnyírók minden területre el fognak jutni.

Forrás: Győr-Szol

Kapcsolódó témák: #fűnyírás | #győr-szol | #védőponyva |