Folyamatos a szúnyoggyérítés városunkban

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.05.22. 12:57

Szúnyoginvázióra számíthatuk az elmúlt napok nagy mennyiségű esőzései miatt, a szakemberek szerint június elejére várható a tetőzés. Sokan már most panaszkodnak a vérszívókra, pedig ez még csak a kezdet. Mit tud tenni ilyenkor a Győr-Szol Zrt.? Ennek jártunk utána.

“Sok mindenre van ráhatásunk, az időjárási körülményekre nincsen” – kezdte a beszélgetést Pintér Szabolcs hétfőn, a Győr+Reggeliben. A szúnyoggyérítési felelős emlékeztetett, már hónapokkal ezelőtt elkezdték a munkát a területek rendszeres ellenőrzésével, ám a szokatlanul csapadékos évszak, a belvizek, és a környékünkön is levonuló árhullámok megtették a hatásukat.  

“A város minden pontján folyamatos már a gyérítés, de a biológiai szer, amit használunk 48 óra alatt fejti ki hatását. Legkorábban ilyen időközönként tudunk visszatérni ugyan arra a területre” – emelte ki a szakember. Arról is kérdeztük őt, hogy mely területek a legproblémásabbak jelenleg, és hogy a lakosság miként tud részt venni a lehető leghatékonyabb munkában. 

Május 22-én, hétfőn a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia:
Rába töltés bal part
Bécsi úti kertek
Nép utca- Újvárosi töltés
Pinnyéd
Püspökerdő mindkét oldal
Aranypart – Hédervári út – Újfalusi töltés
Győr-Sárás
Górédűlő
Rabkert
Rába töltés jobb part
Révfalu
Kisbácsa
Nagybácsa
Bácsai legelő
Győr-Károlyháza
Szentiván ártér
Likócs ártér

ULV technológia:
Gyirmót
Gyirmót horgászfalu
Ménfőcsanak
Nádorváros
Városi parkok

Az elkövetkező napokra jósolt kedvezőtlen időjárás miatt előfordulhat, hogy a 2023.05.22 éjszakai csípésszámlálás eredményétől függően a megrendelésben nem szereplő, de fertőzött területen is várható gyérítés! Ebben az esetben a gyérítéseket nem feltétlenül a teljes, hanem a leginkább fertőzött területeken végzik a munkát, mivel a teljes terület kezelésére nem áll rendelkezésre elegendő idő.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #szúnyoggyérítés |