Földredobta és betörte a homlokcsontját egy kislánynak egy férfi Győrben

Győr+ | Illusztráció: Marcali Gábor
2022.11.07. 11:09

A hétéves kislányt kétszer arcon ütötte, majd a kezeit és lábait összefogva felemelte és a földre dobta az elkövető. A Győri Járási Ügyészség minősített testi sértés miatt emelt vádat vele szemben.

Hirdetés

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi idén ősszel egy győri játszótéren azért bántalmazta a hétéves kislányt, mert feldühítette a viselkedése.

A kislány ugyanis a többi gyermekkel konfliktusba került, köztük a vádlott volt párjának kislányaival is, ezért a férfi kicsavart kezekkel a többi, ott tartózkodó szülő elé rángatta őt, hogy számon kérje a bántalmazó viselkedését. A kislány azonban nem szólt egy szót sem, ezért a férfi dühbe gurult: kétszer is arcon ütötte a kislányt, aki az ütésektől mindkét alkalommal a földre esett. Ezt követően kezeit a lábaihoz szorítva felemelte, majd szándékosan ledobta őt a földre.

A gyermek, aki életkoránál fogva védekezésre képtelen személynek minősül, a bántalmazás következtében homlokcsontja törését szenvedte el, mely nyolc napon túli gyógytartamú sérülés – írja az ugyeszseg.hu

Az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett – felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására, pártfogó felügyelet alkalmazására és arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőt agresszió kezelő foglalkozáson való részvételre.

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #ügyészség |