Hirdetés
Környezetvédelem

Föld órája: Győr is részt vesz, csatlakozz te is!

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.03.22. 20:56

,,Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!” – szól az idei Föld órája jelmondata arra utalva, hogy a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt.

Hirdetés

A győri önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, ezért alakult meg dr. Dézsi Csaba András polgármester kezdeményezésére a Környezetvédelmi Bizottság, és tűzött napirendre több, a környezetünk megóvásával kapcsolatos témát, köztük a zöldterületek védelmét, vagy éppen indított el olyan szemléletmód formáló programot, mint a Városi Fecskevédelmi Program, és természetesen a WWF globális felhívásához, a Föld órájához is csatlakozik városunk.

Győrben is kialszanak tehát a fények, március 27-én, szombaton 20.30 és 21.30 óra között a városháza épületén, a Jedlik Ányos hídon, a Kossuth Lajos hídon, a Széchenyi téren, a Rába-part–Várfal sétányon, a Rába folyó és Mosoni-Duna jobb partján kialakított többcélú padkán, valamint a Káptalandombon a bazilikánál kapcsolják le a díszvilágítást.

A Föld órája 2007-ben indult az ausztráliai Sydney-ből, majd 2008-ban vált nemzetközivé. Magyarország is ekkor vett először részt az akcióban. Azóta világméretűvé vált a kezdeményezés, és minden évben a föld legikonikusabb épületei borulnak sötétségbe egy órára. Persze a felhívás nem egy órára szól, hiszen a célja az, hogy mindenki tegye meg a tőle telhetőt a környezetünkért, takarékoskodjuk az erőforrásokkal, óvjuk meg vizeinket, és ezt a szemléletet adjuk is tovább másoknak. A Föld órája célja megmutatni, hogy sok kicsi sokra megy, mert már azzal is sokat elérhetünk, ha odafigyelünk olyan egyszerű dolgokra, mint hogy lekapcsoljuk a villanyt, ha kimegyünk a szobából, nem folyatjuk feleslegesen a csapot, környezetkímélő csomagolást választunk.

További információ az akcióról: www.foldoraja.hu – ahol egyénileg regisztrálva is csatlakozhatunk a kezdeményezéshez.
Kapcsolódó témák: #környezetvédelem |
Hirdetés