Floyd megtalálta az eltűnt győri kislányt

Havassy Anna Katalin Fotó: Floyd Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány
2023.03.18. 20:14

Sikeres keresésről számolt be hivatalos közösségi oldalán a Floyd Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány, hiszen Floyd egy 12 éves kislány nyomára bukkant, s mutatta meg a helyes irányt a vezetőinek.

Mindig öröm sikeres keresésekről beszámolni, ám különösen megdobogtatja a szíveket, ha kisgyermeket találnak és juttatnak haza az aggódó szülőkhöz. Március 18-án sem volt ez másként, amikor a győri Prospectíve Eltűnt Személy Kereső Csapat kérte a szintén győri Floyd Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány segítségét.

Egy 12 éves kislányt eltűnésével kapcsolatban kellett az összefogás, hiszen a gyermek március 17-én tűnt el győri otthonából, azóta a szülei pedig nem tudtak róla semmit. A kislány iskolatáskáját ugyan megtalálták egy buszmegállóban, de a lurkó sehol sem volt.

„Szóltunk a Floyd Mentőkutyás szolgálat Alapítványnak, hogy szeretnénk a segítségüket kérni, ők pedig első szóra jöttek” – mondta a Győr+ Média érdeklődésére Forrás Eszter, a Prospectíve vezetője, majd így folytatta: „Bíztunk benne, hogy Floyd megmutatja majd azt az irányt és területet, ahol leginkább érdemes folytatnunk a kutatást, hiszen attól a buszmegállótól ahol az iskolatáska volt hátrahagyva, számos útvonalon elindulhatott a kislány…”

Floydot a vezetője Bárdosi Katalin tehát a megállótól indította. A sok sikeres keresést maga mögött tudó gyönyörű németjuhász pedig követni kezdte a szagot:

Katalint és társát, Kovács József speciális mentőt, s a Prospectíve csapatát a 83-as számú főút mentén vezette végig, egészen ki a hatalmas szupermarket parkolójáig. Itt átvágtak a területen, odáig, ahol épp egy cirkusz állomásozik. A helyszínen pedig megtalálták a keresett kislányt is. Az első fellélegzést követően a rendőrség értesítette a szülőket, a kislány pedig már ismét otthon van, köszönhetően Floydnak és a keresőknek.  

Floyd követte a szagmintát

Floyd ismét bizonyított, hiszen pontosan megmutatta azt az útvonalat, amit a kislány is megtett. Ezzel rengeteget segített a keresőknek, akiknek már többen is jelezték: a környéken látni vélték a gyermeket. Viszont egy megfelelően képzett eb, használható szagminta alapján szűkítheti az átkutatandó területet és azt az időt is csökkentheti, ami a megtaláláshoz kell. Ebben az esetben is ez történt, szerencsére.

A szombati eset is bizonyítja, hogy jó együttműködéssel, képzett szakemberekkel és keresőkutyákkal megnyugtató eredmények érhetők el. Külön büszkeség, hogy Győrben több kiváló személykereső is esetről-esetre vállalja, hogy önzetlenül, szabadidejében tegyen meg mindent, amit emberi és állati erővel ilyenkor megtehetnek.

Fotó: Floyd Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány

Kapcsolódó témák: #eltűnt személy | #önkéntes |