Üvegművészet

Finisszázs és filmbemutató

Fotó: Ács Tamás
J. Kovács Andrea
2022.09.17. 19:52

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából ezen a hétvégén rendhagyó programokkal várta látogatóit a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. A Magyar Üvegművészek Társasága Pillanatkép című tárlatának záró eseményén a Magyar Ispitában Hefter László üvegművésszel beszélgetett Pápai Emese főmúzeológus.

Hefter László a Győr+ Médiának elmondta: Ötven éve foglalkozik üveggel. Zömében olyan alkotásokat készített, amelyek középületekbe, közterekbe kerültek. Azokhoz szólnak, akik az adott térben jól akarják magukat érezni, s olyan érzéseket és érzelmeket kapni, amelyekkel gazdagabbak lesznek, és akár saját magukban is felfedeznek olyan tulajdonságot, amit idáig nem tudtak. Meglepetés éri őket, kreatív gondolkodást indít el bennük a művészi alkotás.

A Finisszázson bemutatták a Hefter Lászlóról készült portréfilmet, melyet Pápai Emese ajánlott a nézők figyelmébe: „Ő a győri üvegművészek atyja, Bajcsy-Zsilinszky úti műtermében a mai napig folyik képzés, számos tanítványa szerepel ezen a kiállításon is. Tulajdonképpen ő honosította meg városunkban az üvegművészetet.”

Galéria: Ács Tamás