Festészeti tábor és workshopok Vajda Noémi festőművésszel

Földvári Gabriella
2023.08.07. 13:03

A nyári szünet tartalmas és hasznos ugyanakkor feltöltődést és pihenést biztosító megszervezése kihívást jelent a legtöbb gyakorló szülő számára. Vajda Noémi festőművész és művészpedagógus ehhez nyújtott minőségi foglalkozásokat ezen a nyáron két kurzus alkalmával azon gyermekek számára, akik – őt idézve – úgy gondolják, hogy „az egyre inkább digitalizálódó világunkban szükségünk van az elektronikus eszközök átmeneti mellőzésére és arra, hogy visszatérjünk a matériához.”

Ennek a szemléletnek és az élményalapú tanulásnak a jegyében eredményesen zárult Vajda Noémi legutóbbi akvarell festészeti tanfolyama a Generációk Művelődési Házában, ahol a 11-14 éves korosztály számára mutatta be a festészet izgalmas világát.

A látvány utáni festészeten túl különböző témákban élhették át az alkotás élményét a gyerekek melyekből tájképek, csendéletek, portrék, virágok, madarak és állatok születtek. Végül széles, laza ecsetvonásokkal nagyobb méretű absztrakt színkompozíciókat hoztak létre. A tábor végén a gyerekek hazavihették saját alkotásaikat.

Vajda Noémi azért is tartja szívügyének a festészet oktatását, mert az fejleszti a személyiséget, a kreativitást, általa nyugodtabbak leszünk, feloldódunk, egyfajta meditatív állapotba kerülünk.

Akik érdeklődnek a festészet iránt, azokat Vajda Noémi várja a Generációk Művelődési Háza szeptember 16-ai ingyenes háznyitogató rendezvényére, ahol felnőttek és gyermekek számára is lehetőség nyílik a különböző festészeti technikák kipróbálására.

Kapcsolódó témák: #festészet | #generációk háza | #tábor | #workshop |