Fenyőgyűjtés ünnep után

Győr-Szol Zrt. Fotó: Marcali Gábor
2022.12.26. 13:30

A Győr-Szol Zrt. idén is biztosítja városunkban a karácsonyfák közterületen történő összegyűjtését. Ehhez több mint 110 gyűjtőhelyet jelölt ki a szolgáltató. Az elmúlt években megszokott helyszínek mellé több új is felkerült a listára.

Hirdetés

Így idén Nádorvárosban, a Corvin utca 5. szám mellett, Marcalváros II-n a Mécs László út 32. szám melletti szelektív szigetnél, Ménfőcsanakon a Kisdobos utca – Bezerédj utca sarkán, a sportpályával szemben és Gyirmóton a Szent László úton, a buszforduló közelében, a Tatár borozóval szemben, a Szent László út – Ménfői út kereszteződése mellett a Zúgó parknál, valamint a Szent László úton, a süllyesztett szelektív hulladékgyűjtő szigettel szemben, az új házak parkolója mellett a sarkon is elhelyezhetőek a fenyők.

A belvárosban fenyőfagyűjtő ketrecek, a lakótelepeken táblával kijelölt helyek jelzik a gyűjtőpontokat. A szolgáltató ezúton is kéri a lakosságot, hogy a fákat mindenki a kijelölt gyűjtőhelyekre vigye.

Az összegyűjtött mintegy 35– 40 ezer karácsonyfát hasznosítják, ezért a Győr-Szol Zrt. kéri, hogy a fenyőfákról a díszeket, fényfüzéreket és talpakat kidobás előtt szedjék le.

A győri fenyőgyűjtő helyek listája a www.gyorszol.hu weboldalon illetve a szolgáltató Facebook-oldalán is olvasható lesz.

A fenyőfák 2022. december 25-től 2023. január 31-ig vihetőek el a kijelölt gyűjtőhelyekre.

A GYHG Nonprofit Kft. közszolgálati hulladékszállítási működési területén a családi házas övezetekben, illetve a bio hulladékgyűjtővel rendelkező ingatlanok esetében a díszek nélküli fenyőfa apróra aprítva a barna fedeles kukában is elhelyezhető. A volt karácsonyfák az ünnepi dekoráció nélkül, a jogosultság igazolása után a hulladékudvarokba is beszállíthatóak.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #fenyő | #gyűjtés |