Gyereknapon nyílik a vizes játszótér

Felújított szökőkutak, csobogók teszik még élhetőbbé városunkat

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2024.05.24. 18:00

Győrt akár a szökőkutak városának is nevezhetnénk, hiszen nemcsak a virágos, tiszta belváros büszkélkedhet szebbnél szebb, érdekesebbnél érdekesebb szökőkutakkal, hanem a különböző városrészekben is megtalálhatóak a környezetünket szebbé, élhetőbbé tevő kutak.

A nagyszabású felújítási programnak köszönhetően az elmúlt években sorra újultak, szépültek meg városszerte a szökőkutak, a csobogók, kerültek ki új ivókutak, valamint köztéri alkotások. A tavasz beköszöntével beüzemelték a Győr-Szol szakemberei ezeket a városi életminőséget javító eszközöket.

Fotó: O. Jakócs Péter

Elsőként húsvétkor a nagy népszerűségnek örvendő, a városházával szemben lévő zenélő, világító szökőkút látványát élvezhették a győriek, az ide látogató turisták. Majd helyére került a Baross úton álló Szent György-díszkút is. Nemcsak a szobor felületét tisztították meg és patinázták újra, hanem műszaki felújításon is átesett. Legutóbb az adyvárosi tóban lévő levegőztető szökőkutat helyezték üzembe a szakemberek, ami a látványosság mellett javítja a vízminőséget is. Rendbe tették a Radó-szigeti Hősök emlékművénél lévő medencét is, meggyújtották az örök lángot, hogy a hősök napjára méltó környezet fogadja az emlékezőket. A Radó-sziget csúcsánál lévő „úszó szökőkút” pedig valószínűleg június közepétől nyújt egyedi látványosságot az arra járóknak. A Széchenyi téren, ahogy az elmúlt években is, a rendezvények ideje alatt nem üzemel a szökőkút.

Ahhoz, hogy a vizes alkotások a nyári szezonban üzembiztosan működhessenek, a Győr-Szol két munkatársa naponta sorra járja az eszközöket, elvégzik a szükséges takarítási és karbantartási feladatokat.

Jó hír, hogy gyermeknapra újra megnyílik a Bisinger parkban található vizes játszótér, ahol műfüvet raktak le, hogy a gyerekek ne sáros lábbal használják a vizes játékokat.