Bűnügy

Felmosónyéllel ölte meg férjét az idős nő, Győrben is jóváhagyták a büntetését

Győr+ Illusztráció: Depositphotos
2023.04.20. 10:51

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy idős nőt, aki 2021 nyarán megölte 81 éves férjét - közölte a táblabíróság csütörtöki döntését a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A közlemény szerint a döntéssel – egyetértve a fellebbviteli főügyészség indítványával – a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szombathelyi Törvényszék határozatát. A nő feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéleti tényállás szerint a 81 éves férfi és a 74 éves nő 1983 óta házasok voltak. A férfi 2021 májusára betegségei és balesete miatt mozgásképtelenné vált, kommunikálni sem lehetett vele. Őt a szintén többféle betegségben szenvedő felesége ápolta, ami egyre nagyobb megterhelést jelentett számára. Lakókörnyezetük elhanyagolt lett, a férfi ápolatlan volt.

Az ittas nő 2021. július 13-ról 14-re virradó éjszaka legalább fél órán keresztül ütlegelte egy felmosónyéllel és egy bottal a védekezésre képtelen férjét. A férfi a helyszínen meghalt, halálának oka a bántalmazás következtében kialakult traumás és vérzéses sokk volt.

Forrás: Ügyészség
Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #bűntény | #gyilkosság | #ítélet | #ügyészség |