Hirdetés
Téli üzemmódban a gépek

Felkészülten télen is

Fotónk illusztráció: Győr+ archív
Győr+
2019.11.08. 10:04

November 6-án, szerdán, téli gépszemlét tartott a Győr-Szol Zrt. Áttekintették a városi úthálózaton síkosság mentesítést és hóeltakarítást végző gépek műszaki állapotát.

Hirdetés

A téli útüzemeltetési feladatok elvégzésébe bekapcsolódik három nagy teljesítményű jármű, amelyeket a Győr-Szol Zrt. 2019-ben szerzett be. A teherautók üzemanyag-takarékosak, működtetésük környezetbarát. Mindhárom járműhöz új, modern hóeke, valamint síkosságmentesítő adapter tartozik, amely alkalmas folyékony oldat kijuttatására. A beruházás során egy, már meglévő jármű téli hóügyeletben való hasznosítása érdekében egy síkosságmentesítő mobil berendezés is beszerzésre került.

Győr-Szol Zrt. szükség szerint hat jármű bevonásával hidakon, felüljárókon és tömegközlekedési útvonalakon alkalmazza a folyékony oldattal történő síkosságmentesítést. A síkosságmentesítésre szolgáló folyékony oldatból és szilárd szóróanyagból is elegendő mennyiség áll a szolgáltató rendelkezésére.

Hirdetés

A Győr-Szol Zrt-nek a város úthálózatának lefedéséhez a saját állománya mellett alvállalkozók bevonására is szüksége van, így összesen 35 munkagép – nagyobb teherautó, sószóró, hótoló és kisebb, a járdák, városi közlekedő utak rendben tartására alkalmas eszköz – áll rendelkezésre. Szükség esetén ezek működtetését és a kézi erővel történő síkosságmentesítési feladatok ellátását mintegy 100 dolgozó végzi.

November 15-től működik a hóügyelet, a szolgáltató munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás alakulását, ha kell, a jellemző hajnali lefagyások megelőzésére is sózzák az utakat.

Fagyás, havazás esetén, a korábbi évekhez hasonlóan előre meghatározott menetrend szerint végzik a síkosságmentesítést és a hóeltakarítást. Először a hidakon, felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon tűnnek fel a járművek, ezt követően kerül sor lakóutcák, járdák, parki átvezető utak megtisztítására. A buszmegállókat és a hidak lépcsőit kézi erővel szórják fel és takarítják. A Győr-Szol Zrt. szolgáltatási hibabejelentő vonala a 96/50-50-55-ös telefonszámon folyamatosan elérhető. A számozott főutak városi szakaszain az Állami Közútkezelő végzi a munkát.

A téli közlekedés biztonságához, a balesetek elkerüléséhez elengedhetetlen az autósok közreműködése.

Rendkívüli időjárási körülmények között csak megfelelően felkészített, téli gumival ellátott járművel szabad elindulni. A közlekedőknek számolniuk kell a megnövekedő utazási idővel és azzal, hogy az útvonalak fokozatosan, a munkagépek haladási ütemével párhuzamosan válnak járhatóvá.

Forrás: Győr-Szol Zrt.

A Magyar Közút Győr-Moson-Sopron megyében is felkészült a télre:

Kapcsolódó témák: #Győr-szol | #időjárás | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat